Dubai

Dubai er en fascinerende blanding av ørken og storby, shopping og eldgammel muslimsk tradisjon.Landet er òg blant de 10 av verdens land med lavest kriminalitet. Er du ute etter en aktiv ferie, kan Dubai blant annet tilby flotte golfbaner og vannsport, eller ørkensafari og Dhowcruise. Dubai er et eldorado for shopping, her finner du alt fra gull og designerklær til elektronikk og tepper. For uten de store shopping – sentrene som finnes her, anbefaler vi at du besøker gullsouken og kryddersouken for å prute deg ned til et virkelig godt kjøp!

Dubais store moske er òg vel verdt et besøk.

De Forente Arabiske Emirater (UAE) består av syv emirater ‘og Dubai er den mest populære destinasjonen for dem alle. Det ligger på den sørlige kysten av Persiabukta på den arabiske halvøy. Dubai er det nest største emiratet etter Abu Dhabi og er vanligvis anerkjent som “Pearl av den persiske gulf.

Dubai’s befolkning er anslått til 1,5 millioner kroner, en stor forskjell fra 183 200 i 1975. Dubai er en av de mest multikulturelle byer i verden med den utflyttede samfunnet som dekker det meste av befolkningen, med mindre enn 10% av den totale være nasjonale Emiratis.

Tilstanden til Dubai er ofte referert til som en by fordi det har vært utmerket som den mest moderne og kosmopolitiske miljøer i Emiratene, spesielt på grunn av sin raske teknologiske transformasjonen de siste tiårene.

Dubai er et landemerke for innovasjon, og noen kan til og med sammenligne den med dataspill Sim-by hvor ekspansjon har ingen grense. Byen har bemerkelsesverdige skyskraperne, som for eksempel verdens høyeste tårn, Burj Khalifa, (kjent som Burj Dubai under bygging), og er også i ferd med å utvikle et av de mest teknologisk avanserte bygninger i verden – The Pad. Dette er basert på ideen om en iPod, og dette boligområdet tårnet er satt til å være integrert med de nyeste gadgets som vil ha makt til å endre interiør og vindu utsikt til nesten alt tenkelig.

Nå nylig, på den 4. januar 2010 har verdens høyeste skyskraper blitt åpnet i Dubai, Burj Khalifa, kjent som Burj Dubai under bygging.
Sheikh Mohammed er hersker av Dubai. Det sies at han er primært ansvarlig for å gjøre Dubai hva det er i dag, en moderne høytflygende byen blomstrer fra kommersielle investeringer. Sheikh Mohammed mest betydelige virksomhet forslaget var innføringen av Dubais verdensklasse flyselskap, Emirates.
Byen Dubai gevinster høyere avkastning fra turisme i motsetning til mange av de andre emirater, som inntektene fra olje kun står for rundt 6% av Dubais bruttonasjonalprodukt. Byens oljen går ned i år og derfor ikke kan avhenge av. Det er delvis grunnen til at det har vært en konstruksjon boom for å diversifisere sin økonomi i utbyggingen av kommersielle og bedriftens virksomhet. Dubai har derfor blitt en verdenskjent by gjennom nyskapende eiendomsprosjekter, sports events, konferanser og Guinness rekorder.

Selv om Dubai har blitt transformert til et kunstig hi-tech byen, har det fortsatt en sterk islamsk kultur med en strekning av historiske bygninger ved Creek. Mens noen kan se dette som en konflikt av gammelt nytt møte, er det også vurdert å være en fascinerende by, som tilbyr både ekstreme, en tradisjonell fortid sammenvevd med moderne dag.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Eventyr i Dubai

Opplevelsestur

Denne utflukten kombinerer to kontrastfylte landskap: først et besøk til fjellandskapet i de Forente Arabiske Emirater, deretter den unike ørkenen i Dubai.

Første del av utflukten tar deg ut av Dubai i luksuriøse firehjulstrekkere, til den gamle landsbyen Hatta. Der er det bl.a. et gammelt portugisisk fort fra det 13. århundre. Rundt byen er det majestetiske fjell, og mange flotte fotomuligheter. Kjøreturen fortsetter gjennom Wadis til noen fjellsjøer, hvor du om vinteren kan ta et forfriskende bad. Her blir det servert lunsj.

Etter lunsj går turen til ørkenen, hvor du virkelig kan få følelsen av det arabiske og beduinske livet. Få et minne for livet når du har kjørt gjennom den berg-og-dal-bane lignende turen gjennom ørkenen, se den fantastiske solnedgangen, før dagens siste stopp: “Al Shamsi Beduinlandsby” – beliggende praktisk talt midt i ingetstedsland. Her kan du få prøve å ri kamel, få deg en kopp arabisk kaffe eller te, se en oppvisning med falker, få henna-maling eller bare slappe av på putene rundt leirbålet.

Etter den utsøkte grillmiddagen er det magedans – kanskje du får prøvd deg på “dansegulvet” selv også, før kvelden tar slutt?

Dykking / Snorkling

På østkysten av Emiratene, og i Musandam er det perfekte dykkerforhold. Vannet er klart, og du kan finne mange forskjellige arter.

Dagsturene til kysten vil også være en fin opplevelse for de som ikke dykker: med så klart vann, er det stor mulighet for å se fisk og delfiner uten å dykke!

I Oman finnes det dykkersteder som sies å være like gode som for eksempel Maldivene. Spør oss om dykkerturer til de beste stedene i Oman!

Stjernekikking

Sjansen er stor for at du aldri har sett så mange stjerner så klart og tydelig som på en kveldstur ut i Dubais ørken. I følge med en “profesjonell stjernekikker” vil du kunne se alle de kjente stjernebildene. Sittende på pledd, med stjernehimmelen som tak, vil du bli servert kaffe eller te og snacks, samt gamle beduinske historier.

Etterpå kan du velge å dra tilbake til byen, eller tilbringe natten i beduin-campen. I så fall vil du bli servert frokost før du returnerer til byen neste morgen.

Off-Road Kjøretimer

Liker du fart og spenning? Med godt erfarne sjåfører som instruktører, kan du lære hvordan du på en sikker måte kan kjøre i sanddynene, og hvordan finne frem uten å kjøre deg vill i ørkenen. Noe å skryte av når du kommer hjem igjen!!!

Oman

For å få en markant kontrast til moderne, internasjonaliserte Dubai, kan vi anbefale en tur til Oman. Utforsk Muscat og Nizwa, de frodige oasene eller den flotte kystlinjen (se også dykking/snorkling). I Oman har du muligheten til å lære mye om den arabiske kultur og bakgrunn, da Omans museum er regnet blant de beste i den arabiske verden.

Etter et souk-besøk i Muscat eller Nezwa, vil neppe krydderhylla eller smykkeskrinet hjemme være halvtomt lenger!

Kontakt oss direkte for nærmere informasjon om turer og utflukter til Oman.

Morgenutflukt Med Sandboarding

I løpet av denne 3½ timers lange turen, vil du få oppleve forskjellige ørkenaktiviteter.

Utflukten starter med å dra midt ut i ørkenen, hvor du vil få oppleve de fantastiske sanddynene, og en magekilende “berg-og-dalbane”-tur. Deretter vil du få mulighet til å prøve deg på “sandboarding” – nesten som snowboard, bare på sand i stedet for snø!

Turen fortsetter til Al Shamsi Beduin leir, hvor en kort ridetur på kamel venter.

Turen avsluttes i beduinleiren med arabisk kaffe, drikke og “litt attåt”.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Dubai Fakta

DUBAI – De Forente Arabiske Emiraters nest største by.

Innbyggertall: 
Rundt 1,4 millioner

Språk:
Arabisk, men engelsk er også vanlig

Styreform:
Føderasjon med enkelte ansvarsområder til den føderale regjeringen og andre ansvarsområder lokalt til de enkelte emirater

Religion:
96 % muslimsk.

Tidsforskjell:
Dubai ligger 3 timer foran Norge, og 2 timer på sommerstid.

Valuta:
Emiratiske Dirham (AED). 10 Dirham tilsvarer cirka 15 norske kroner.

Tips:
Er vanligvis inkludert i regningen. Pluss gjerne på litt hvis du er ekstra fornøyd med servicen.

Elektrisitet:
220 eller 240 volt, men andre støpsler enn i Norge, så du vil trenge et adapter.

Høytids- og helligdager:
Nasjonaldag 2. desember, i tillegg til bevegelige helligdager; tre dager etter slutten av Ramadan og 4 helligdager som inntreffer 70 dager etter slutten av Ramadan.

Vaksiner:
Ingen vaksiner er påkrevd, men det anbefales å sjekke med Folkehelseinstituttet før avreise.

Nærmeste store byer:
Abu Dhabi, Oman, Al Ayn

Visum:
Pass må ha en gjenværende gyldighet på mer enn 6 måneder etter planlagt avreise fra landet. Et 30 dagers turistvisum utstedes på flyplassen ved ankomst. Man kan bli nektet innreise dersom man har et israelsk visa/stempel i passet. ( www.landsider.no)