India

India er kontrastenes land som byr på kultur, historie og natur “i bøtter og spann”. Landet er en salig blanding av eldgamle østlige tradisjoner, en miks av stive, britiske manérer samt fattigdom og moderne teknologi.

Fra det øyeblikk du ankommer India har du startet ditt livs ferieopplevelse.
Se kjærlighetsmonumentet Taj Mahal. Utforsk religiøse monumenter som Elefanthulene og Ellura uthoggingene. Nyt utsikten til Himalaya og verdens høyeste fjell. Føl naturens makt når du ser tigeren gå gjennom jungelen. Nyt solen og havet ved en av de kilometerlange strendene langs kysten. Bli bergtatt av hvor vakker ørkenen kan være. Nyt den gode maten – det indiske kjøkken er velkjent for de fleste og en drøm for alle som er glad i god mat!
Den fargerike befolkningen med blant annet hinduer, muslimer, sikher, kristne og buddister, setter sitt preg på dagens India slik som mogulene, portugiserne og britene gjorde det i sin tid.
Hovedstaden Delhi er for veldig mange utgangspunktet for reisen i India. Byen har mye å by på på egenhånd, den er blant annet rik på historie. Old Delhi er en gammel by omgitt av høye murer. Her kan du se Red Fort; Mogultidens mest betydningsfulle fort og palass, Raj Ghat; minnesplassen over Mahatma Gandhi, Jama Masjid; Indias største Moskeé og den livlige, fargerike markedsplassen Chandni Chowk. Old Delhi er trange gater, livlige markeder, templer og moskeer, mens New Delhi er moderne bygninger og synlig britisk påvirkning. New Delhi ble planlagt og bygd av britene på 1920-tallet, med brede boulevarder og imponerende regjeringsbygg. Humayun’s Tomb og Qutab Minar er blant severdighetene som bør avlegges et besøk her.

Klimaet i Delhi kan være ganske “ekstremt” noe som blant annet skyldes nærheten til ørkenen. Om vinteren kan det være kaldt, og om sommeren ekstremt varmt. Den beste tiden å besøke området er derfor rett etter den korte monsontiden, eller rundt november og februar.

På vestkysten av India finner du Mumbai (Bombay). Som en av Asias største havnebyer og Indias finanssentrum kan du her finne de største og mest sofistikerte hotellene, men også de største slumområdene. Når du er i byen er det verdt å besøke landemerket “Gateway of India” fra markeringen av det Britiske kongebesøk i 1911, og en tur til Elephanta Island med sine fantastiske steinuthogginger.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Kjappe fakta

 

  • Offisielt språk er hindi. Engelsk er meget godt utbredt. I tillegg snakkes det mange lokale dialekter.
  • Klimaet i India er naturlig nok varierende etter hvor i landet du befinner deg. I sør er det tropisk, mens det i nord er mer temperert.
  • Om sommeren kan det bli meget varmt – husk solkrem, solbriller og dekk til utsatte kroppsdeler. Drikk nok vann, så du ikke blir uttørket. Landet sett over ett er det mest behagelig å reise i India fra oktober til mars, men det er litt avhengig av hvor du skal.
  • Ta kontakt med helsestasjon/vaksineringskontor i god tid før avreise. Litt avhengig av hvor du skal, kan det bl.a. være lurt med malariaprofylakse. Ikke drikk vann fra springen. Flaskevann anbefales, det finnes mange merker, og er lett å få tak i. De første dagene kan det være lurt å pusse tenner i flaskevann også.
  • Vegatarmat er lett å få tak i i India. Unngå kjøttretter på billige små restauranter – kjøttet kan være av varierende kvalitet. Får du magetrøbbel, drikk kokosvann – det er avkjølende og sterilt fra naturens side. Yoghurtdrikken “lassi” er også godt for magen.
  • Ta vanlige forhåndsregler – vask hender godt, spis kun frukt du kan skrelle osv, så er sjansen for at du unngår problemer god.
  • Tidsforskjellen fra Norge er +4,5 timer ved normaltid, dvs GMT +5,5 Norske statsborgere må ha visum. Kontakt den Indiske Ambassaden i Oslo på telefon 22 55 22 29 eller se www.indemb.no for informasjon.
  • Banker har på hverdagene som oftest åpent 10-14, lørdager 10-12. Offentlige kontorer og butikker har som regel åpent 10-17, butikkene også på lørdager.
  • Myntenheten er Indiske Rupee (Rs/INR). 100 INR= ca 15 NOK (nov ’05) Det er ikke tillatt å importere/eksportere Rs. Ha med USD eller Britiske pund ved innreise istedenfor, disse valutaene er lettest å få vekslet. Kredittkort (Visa, AmEx, Mastercard) er akseptert de fleste større steder. Minibanknettverket vokser stadig, men ikke regn med å finne de overalt utenfor de store byene.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Om India

Republikken India er det største landet i Sør-Asia. Hovedstaden i India er New Delhi. Andre store byer i India er Mumbai, Kolkata og Chennai. India er delt opp i 7 territorier, deriblant hovedstadsområdet Delhi, og 29 delstater. Wikipedia

Hovedstad:
New Delhi

Område:

3 287 590 km²

Befolkning:
1,252 milliarder (2013) Verdensbanken

Valuta:

Indisk rupi

Religioner:
Hindu, Muslim, Sikh, Kristendom, Buddhisme, Jain, Parsi
Styresett:
Forbundsrepublikk, Konstitusjonell republikk, Parlamentarisme