Chennai

Luft byen grunnlagt av briter for over 350 år siden, og hennes finner du blant Annet Det Nasjonale Kunstgalleri, kunstnerbyen Dakschinchitra, St. Georgs fort, St. Thomas Mount Hvor Apostelen St. Thomas Luft henrettet, Det Sør-Indiske folkemuseum, Det praktfulle Kapaleeswarar tempelet og den Fantastiske Stranden Marina Beach.

Chennai er oppgitt å være en viktig bidragsyter mot administrative, militære og økonomiske sentrum siden 1. århundre. Den Pallava, det Chola, det Pandya, og Vijaynagar den merkbare dynastier hersket over Chennai. Mylapore var en stor havn av Pallava. I 1522 bygde den portugisiske en port som heter Sao Tome. Den er oppkalt etter den kristne lederen av reformer, St. Thomas som forkynnes i området mellom 52 og 70 AD

Madras, fikk sitt navn fra Madraspattinam som er en fiskerlandsby som ligger nord av Fort St. George. Det finnes ulike versjoner relatert til opprinnelsen til navnet Madras. En av teorien sier at navnet Madre de Deus må gis av den portugisiske til bygda når de kom dit i det 16. århundre. Mens de historikere mener at det er oppkalt etter en fremtredende Madeiros familie som erklærte Madre de Deus som en hellig kirke i San Thome i 1575. Denne kirken revet i 1997. Tvert imot, sier den andre teorien om at landsbyen er oppkalt etter en islamsk skole ved navn “A madrasa” ligger i samme område.

I likhet med versjonene av opprinnelsen til navnet Madras, er det ulike slike versjoner knyttet til opprinnelsen til navnet Chennai også. Det ble ansett som en del av riket til kongen av Chandragiri, den perioden da britene kom i 1639 e.Kr. Videre, det var navngitt som Chennapattanam av britene da de kjøpte den fra Chennappa Nayaka, leder Vijayanagar. I Tamil ordet ‘Chenni’ betyr ansikt og Chenna Kesava Perumal Temple var tenkt som ansiktet til byen. Derfor, noen mennesker trodde at Chennapattanam ble oppkalt etter den Chenna Kesava Perumal Temple.

Etter hvert de to byene Madraspattinam og Chennapattinam fusjonerte i det 17. århundre vil si den perioden da britene fikk kontroll over området. Den samlet Byen ble omtalt som Madraspattinam av britene mens lokalitetene foretrakk å kalle det “Chennapattinam ‘.
I løpet av 16. og 18. århundre, ble Madras styrt av portugisisk og franskmenn. Ankomsten av jernbane i India i det 19. århundre hjalp byen for å få kontakt med andre viktige byer som Mumbai og Kolkata som oppmuntret kommunikasjon og handel i området.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Den 22 august 1639, var et lite stykke land kjøpt av British East India Company, som ligger på Coromandel-kysten i Chandragiri fra Peda Venkata Raya, konge av Vijayanagar. For handel prosjekter, Damerla Venkatapathy var herskeren av Vandavasi regionen tillatt britene å bygge en fabrikk og et lager. Det neste året britiske bygde Fort St. George, som deretter ble en sentral del av den voksende koloniale byen.

I 1746, den franske under general La Bourdonnais, guvernøren i Mauritius, som plyndret byen og nærliggende landsbyer erobret Fort St. George og Madras. Kontrollen igjen gikk i hendene på britene i 1749 gjennom traktaten i Aix-la-Chapelle. De da styrket byens festning veggen for å trosse ytterligere angrep fra den franske og andre truende truet av Hyder Ali, sultanen av Mysore.

Sammen med Tamil Nadu, de andre nordlige dagens delstatene Andhra Pradesh og Karnataka ble erobret av britene på slutten av det 18. århundre. Dette var perioden da Madras formannskapet ble etablert med Madras som hovedstad. Under britisk styre, vokste byen til et stort urbant senter og marinebase.

Under første verdenskrig, tyske lette krysseren «Emden SMS ‘angrep en olje depot i Madras. Dette angrepet revet innseilingene i Indiahavet forårsaker avbrudd til shipping. Madras var den eneste indiske byen som ble angrepet under den første verdenskrig

Etter at India ble selvstendig i 1947, ble Chennai hovedstaden i Madras State. I 1969 Madras staten fikk navnet delstaten Tamil Nadu.

I 2004, en ‘Indiahavet Tsunami “forandret kysten av Chennai permanent, drepte mange og etterlot tusener av hundrevis hjemløse.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Om India

Republikken India er det største landet i Sør-Asia. Hovedstaden i India er New Delhi. Andre store byer i India er Mumbai, Kolkata og Chennai. India er delt opp i 7 territorier, deriblant hovedstadsområdet Delhi, og 29 delstater. Wikipedia

Hovedstad:
New Delhi

Område:

3 287 590 km²

Befolkning:
1,252 milliarder (2013) Verdensbanken

Valuta:

Indisk rupi

Religioner:
Hindu, Muslim, Sikh, Kristendom, Buddhisme, Jain, Parsi
Styresett:
Forbundsrepublikk, Konstitusjonell republikk, Parlamentarisme