Goa

 

Kjært barn har mange navn, heter Det, Noe Som Kan sies å. seg å være sant om Goa. “Gyldne Goa”, “Pearle av East”, “Rome til East” – dette ER bare noen av beskrivelsene Goa Har fått Gjennom tidene. Man Kan jeg Goa Som i Kerala se spor Etter de portugisiske sjøfarere Som var i området i kolonitidens begynnelse. Det Lokale Kjøkken ER FOR eksempel en herlig miks av indiske og portugisiske tradisjoner. Siden Goa ER den minste indiske Staten, eh Det meste innen et par timere rekkevidde fra Hovedstaden Panaji. Rundt 10km fra Panaji finner du Gamle Goa, med blant Annet Se Katedralen, med Som synden 80 meter lange midtgang eh Asias største. Katedralen ER også et godt eksempel på den kulturelle miksen i Goa; Barokk-inspirert, litt gotisk påvirkning og indiske elementer gjør katedralen til Noe du trolig Ikke Har sett Måken til.

Kilometervis av lange fjords, grønne Asernes, idylliske småbyer, naturreservater – Goa Kan med på mye. Jeg löpet av ett år inneholder omtrent ni av månedene no Eller Annen festival, sa sjansen for FA med seg En eh ganske stor. Jeg januar ER Det “Feiring av Three Kings”, i februar ER Det Karneval, i mars vårfest, i oktober og november ER Det Kultur-og matfestival, og Sånn Kan man fortsette.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Historie

Goa var en del av mauryaner riket, rundt tredje århundre f.Kr.. Den Satvahanas av Kolhapur, og Chalukyas av Badami, overtok styringen senere. Andre dynastier fulgte, inkludert en kortvarig muslimske invasjonen, inntil Vijayanagar Empire etablert seg i nesten et århundre. Denne perioden endte med ankomsten av Sultans of Gulbarga, fra hvem regelen gitt videre til Adil Shah i Bijapur. Snart, den nederlandsk, engelsk, fransk og portugisisk, begynte alle kjemper for sin besittelse. Til syvende og sist, i 1510, erobret den portugisiske Goa, med Alfonso de Albuquerque lede invasjonen. Etter å ha styrt for rundt fire hundre år, i 1961, fjorten år etter landets uavhengighet, måtte den portugisiske å forlate Goa. Turist tilstrømningen startet i Goa i 60-årene og 70 av 20. århundre med hippier, den bortskjemte barn vestlige materialisme. Bak dem kom de oppdagelsesreisende, og på slutten massen turisttrafikken. Med åpning av Goan himmelen etter charterfly, antall holidayers økt eksponentielt i 1980 og 90 og vekst i antall er fortsatt fortsatte. I 1987, Goa ble overdratt stat og Daman og Diu ble laget en egen fagforening territorium.

Goa som ble frigjort den 19. desember, ble 1961 alongwhh Daman og Diu fra 451 år portugisiske kolonitiden, den 25. State of the Union indiske da den ble overdratt skytshelgen den 30 mai 1987.

Selv om, Goa sluttet nasjonalt allemannseie etter 14-årene av landets uavhengighet, registrerte turisttrafikken til Goa slik fenomenal vekst som fra 2,00 lakhs turister i 1975 figuren har skutt opp til 11,26 lakhs i 1996 hvorav innenlandske turister utgjør 8,88 lakhs og utlendinger utgjør 2,37 lakhs med nesten 73 000 gjennom charterfly fra England Tyskland. Sveits, Finland.

Som på i dag, står den samlede sengekapasitet på 21 000 senger, hvorav det offentlige står for 10% med resten i privat sektor. Med anslått veksten i turisttrafikken til 14 lakhs ved begynnelsen av århundret, ville sengekapasitet kreve ytterligere styrking på minst 20 tusen.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Fakta – Goa

Beregnet flytid fra Oslo:
Ca. 13 timer 30 minutter

Pass og visum:
Norske statsborgere må ha visum til India. Les mer her.

Mat og drikke:
En toretters middag inkl. drikke koster ca. 90 kroner pr. person.

Strender:
Goa er kjent for sine kilometerlange og brede sandstrender omgitt av palmer. Store bølger og undervannsstrømmer forekommer enkelte steder.

Uteliv:
I nordlige Goa finnes det en rekke restauranter og barer og det er rimelig å spise ute. Et fåtall nattklubber.

Offentlig kommunikasjon:
Lei bil med sjåfør da det ikke anbefales å kjøre på egen hånd. Mange drosjer og rickshaws. Jernbanenettet er godt utbygd. Gode bussforbindelser til de nærliggende delstatene.

Aktiviteter:
Begrenset tilbud av sportsaktiviteter på strendene. Windsurfing og vannscooter.

Betalingsmåter:
Kredittkort aksepteres på enkelte større hotell, på noen restauranter og større butikker. Minibank i Panaji, Margao, Colva, Candolim og Calangute.

Elektrisitet, vannforsyning og transport:
Ta med lommelykt; kveldene er mørke og gatebelysningen begrenset. Strømbrudd forekommer fra tid til annen, og vannforsyningen kan være ustabil. Trafikkforsinkelser er også vanlig.

Røyking:
Det er forbudt å røyke på mange offentlige steder som for eksempel restauranter og markedsplasser. På hoteller med mer enn 30 rom og restauranter med plass til mer enn 30 gjester, er røyking tillatt på spesielt anviste steder.

Støy:
Religiøse festivaler kan i blant være høylytte og medføre noe støy.

Klima:
Varmt hele året med gjennomsnittstemperaturer mellom 25 og 30 grader. Monsunene bestemmer både klimaet og årstidene: Januar-februar: den kjølige årstid. Mars til midten av juni: den varme årstid. Midten av juni til midten av september: regntid. Midten av september-desember: tilbaketrukket sommermonsun. (Kilde: SMHI).
Areal og innbyggertall:
Goa har ca. 1 million innbyggere og et areal på ca. 3.702 km2.