Indonesia – Landet med de tusen øyer.

Landet Indonesia består av over 17 000 øyer, 6000 av dem er bebodde. Det er verdens fjerde mest folkerike land og det landet i verden med flest muslimer. Det er også et av verdens største demokratiske land. De største øyene er Sumatra, Sulawesi, Bali, Kalimantan, Irian Jaya og Java.. Landet ligger rundt ekvator, med store regnskoger. Fjelltoppene rager over 5000 meter og landet har 54 000 km med kystlinje, mye av den med hvite strender.
Få land har så store variasjoner som ferieland som Indonesia. Likevel er det bare noen få øyer som har slått an som store reisemål. Vi reiser først og fremst til Bali og Lombok, i mindre grad til Java, der hovedstaden Jakarta ligger, eller til Sumatra og Kalimantan.

Nå er det ikke uten grunn at nettopp Bali og Lombok er blitt så populære: her er infrastrukturen god, og det, sammen med en flott natur og en interessant kultur, dekker ønsket om både det eksotiske og det behagelige.
Men grenser utvides stadig, også turistenes mer kunstige grenser. Vi ønsker stadig nye utfordringer. Reisemønstre forandrer seg og derfor vil Indonesia bli et stadig viktigere feriemål.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Majoriteten av befolkningen er hinduer, av en spesiell balinesisk sekt som farger både hverdag og fest med blomsterarrangement, klesdrakter og danser. Strender finnes overalt. Noen er svarte av lavasand, andre hvite av korallsand, og i syd regjerer bølgene og deres største beundrere, surferne. For en mer kulturell utflukt anbefales den mindre byen Ubud. Her er danseskoler, kunsthåndtverkere og antikvitetsbutikker samlet for å tilby sine kunster. Fra Ubud er det heller ikke langt til vulkansjøene med heftige panoramaer i en noe svalere luft.

Visst er øya ingen gjemt juvel, men med bil eller egen sjåfør nås den nordlige kysten på et par timer. Der er tempoet lavere, og de små byene ved kysten og i fjellene viser et mer tradisjonelt bilde av hvordan det en gang så ut på hela øya.

Kombiner gjerne din reise til Bali/Lombokmed et par dager i f.eks Singapore eller Kuala Lumpur.

.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

 

Fakta – Indonesia

Lokal tid:

Vinter: Norsk tid +7 timer
Sommer: Norsk tid +6 timer

Språk:

Bahasa indonesia er det offisielle språket. På Bali snakkes det også balinesisk. I feriebyene er det mange som behersker engelsk.

Valuta:

IDR = Indonesiske rupier
100 rupier = ca. 6 øre (februar 2016)

Elektrisitet:

220V/230V, 50 Hz. Adapter anbefales.

Offentlig kommunikasjon:

Det finnes et rikt taxitilbud som er et billig transportmiddel. Bali har lokalbusser, dog uten tidtabell.

Betalingsmåter:

De fleste kredittkort aksepteres, men en avgift på 2 % kreves de fleste steder. Kontanter i USD er nødvendig, sedlene kan dog ikke være eldre enn fra 1998. Vanskelig å veksle skandinavisk valuta på Bali.

Nyttig informasjon:

Rundt 6. juni 2016 begynner den muslimske fastemåneden ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt.

Omtrentlige datoer for kommende år:

2017 27. mai

2018 16. mai

2019 6. mai

2020 24. april

Klima:
Tropisk klima som varierer avhengig av hvor nær ekvator man befinner seg. Det er varmt året rundt med dagstemperaturer på ca. 30 grader og nattemperaturer på ca. 20-25 grader. Monsunvindene bringer med seg kraftig regn, og regnperioden på Bali starter rundt desember og varer til mars. I denne perioden er luftfuktigheten høy, 70-85 %, og det faller mer enn 200 mm regn hver måned. Regnet faller i intensive skurer, etterfulgt av solskinn. I høysesongen, april-oktober, er fuktigheten lavere (ca. 60 %) med betydelig mer spredte skurer. I juni-august er det ofte en svalende havsbris. Fjellområdene i innlandet på Bali er kjøligere enn kystområdene, spesielt om natten.
 
Areal og innbyggertall:

Ca. 240 millioner innbyggere. Arealet er 1 904 569 km².

All informasjon nedenfor gjelder for norske statsborgere

Alle som skal ut å reise må ha gyldig pass, også spedbarn. Kontrollér at passet er gyldig under hele reisen – som en hovedregel skal passet være gyldig i minst 6 måneder etter planlagt hjemkomst. Du er selv ansvarlig for å sjekke at passet ditt har riktig gyldighet i forhold til det landet du skal besøke. Ingen sider i passet må på noen måte være skadet; et pass som er ødelagt er ikke gyldig.

Viktig: Skal du reise på cruise eller elvecruise, må passet være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst, uavhengig av reiserute og/eller cruiseselskap.

Pass er eneste gyldige legitimasjon for norske statsborgere på reise – også i Schengen-området – og må fremvises ved innsjekking på fly og hotell, ved bruk av banktjenester med mer. For ytterligere informasjon om pass, kontakt politiet i din kommune.

Disse opplysningene gjelder for norske statsborgere som er født i Norge. Reisende som ikke er norske statsborgere, reisende med norsk fremmedpass og norske statsborgere som er født under en annen nasjonalitet må selv undersøke om de trenger visum og sørge for å ha gyldig innreisetillatelse til landet de skal besøkes. Det søkes om visum/ innreisetillatelse til det enkelte lands ambassade/konsulat.

Vi anbefaler at visum søkes i god tid før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle endringer i informasjonen nedenfor.