Singapore – Vestlig og orientalsk side om side.

Singapore har gått gjennom en forbløffende forandring fra å være en rolig fiskerlandsby til å bli en multietnisk metropol. Gamle tradisjoner går hånd i hånd med moderne utvikling, fra store skyskrapere til det som er igjen av det gamle Kinatown og Little India.

En tur til Singapore kan blant annet tilby verdens høyeste menneskeskapte fossefall, verdens største fontene og en fantastisk kulinarisk opplevelse. For eventyrere kan øya tilby nattsafari i sin berømte zoologiske hage som rommer mer enn 2000 dyr, eller en utflukt til naturreservatet Pulau Ubin, en bumerangformet øy utenfor Singapores nordøstre kyst. På Pulau Ubin finner man òg Ma Chor-tempelet.
Kulturell smeltedigel og blendende eksempel på regionens økonomiske suksesser, angriper rike Singapore sansene for første gang besøkende.

Den tidligere britiske handels-og koloni har skåret ut en unik nisje for seg selv i sine to korte århundrer eksistens, i dag tilbyr en levende kombinasjon av ultra-moderne skyskraperne, rester av tropisk regnskog og fargerike etniske urbane områder, hver med en karakter svært mye av sine egne.

En av de mest merkbare funksjoner på denne lille, men travle by-stat er dens renslighet – faktisk er det noen ganger kritisert for sine mange tilsynelatende smålig regelverk, som for eksempel forbud av tyggegummi – men kriminaliteten er så godt som ukjent, og det er en av verdens tryggeste steder å besøke.

Til tross for sin ganske renovert omdømme, skjønt, er Singapore alt annet enn kjedelig. Den besøkende er nok å velge mellom, for ting å se og gjøre, og i form av pulserende uteliv, dets rike kulturelle miks, og en hel univers med kulinariske opplevelser.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Singapore er en veritabel fest for sansene, en berusende blanding av det velkjente og det eksotiske. Det passer alle budsjetter, også presentere en lykkelig kollisjonen mellom motsetninger – stort og dyrt på den berømte Raffles Hotel, men lavmælt og billige (men gode) i maten markedene i Bugis Junction og Clarke Quay.

Grøft bildet av Singapore som en kjedelig, steril Utopia – ripe overflaten og du vil oppdage en merkelig brygg av kinesisk, malayisk, indisk og vestlig kultur, et rikt sosialt lapskaus som er alt annet enn kjedelig. Jada, det graffiti-fri tog kjøres på tid, trafikkorker er ikke-eksisterende, og alle ser rene og sunne, men som trenger forurensning, fattigdom og kaos?
Singapores appetittvekkende mat er nummer én drawcard. Finn deg en benk på en gateselger sentrum, crack åpne en Tiger øl og lev deg inn i en munificent rekke asiatiske nytelser, tungt på smaken, lyset på lommeboken. Vil du splurge? Singapore leverer Sørøst-Asia’s beste shopping og nyskapende, stilige restauranter, samt en swathe på topp hoteller. Toppen av treet er Raffles, en tidløs symbol på kolonitiden overflod.

Selvfølgelig er det ikke handler om shopping, spise og G & Ts på verandaen. Slit deg med utendørs aktiviteter – fotturer, sykkelturer og vannsport – eller sjekk ut den samtidige kunstscenen, blomstrende under regjeringens profilering av Singapore som en kunst hub. Hvis du vil ha en pause fra det urbane rammer, har midt på øya sprudlende reservoar og grønne områder med skog der alt du hører er apekatter skramlende gjennom greinene.

The Lion City er mer enn du forhandlet om – støv av kredittkortet ditt, prime magen og stupe rett i.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Fakta – Singapore

Lokal tid:

Vinter +7 timer
Sommer +6 timer

Språk:

Kinesisk (mandarin), engelsk, malay og tamil.

Valuta:

SGD = Singapore dollar
100 dollar = ca. 605 kroner (februar 2016)

Transport t/r hotell:

Du reiser på egenhånd og arrangerer transport selv.

Betalingsmåter:

Internasjonale kredittkort aksepteres som oftest.

Klima:
Tropisk klima, med temperatur mellom 24-32 grader året rundt. Tropiske regnskyll forekommer ofte, men er som regel kortvarige. Luftfuktigheten er på sitt høyeste i april-juni, men Singapore er uansett et reisemål året rundt.

Pass og visum

Norske borgere får automatisk tillatelse til 90 dagers opphold. Passet må være gyldig i minst 6 måneder fra innreisedato.