Sri Lanka

En dråpeformede øya støpt drift i Indiahavet, Sri Lanka er fylt med kultur-og nareiserkatter. Indianere, portugisisk, nederlandsk og britisk har alle satt sine spor her, og for en herlig blanding av antikke byer, monumenter og stemningsfulle koloniale arkitektur.

Samtidig, palmeprydede strendene er aldri langt unna, og fjellrike grøntområder lokker innlandet. Det er tydelig å se hvorfor Marco Polo utropte Sri Lanka for å være en av de beste øyene i verden.

Enten det er en sti elefant krysser motorveien, en festival i Galle, leopard sighting i Yala National Park, smake en eksepsjonell kopp te på en plantasje, snubler over store antikke ruiner midt i jungelen, eller oppdage en øde strand, Sri Lanka er en serie av uventede gleder.

Sri Lanka har kjent sin del av politisk uro og naturkatastrofer de siste tiårene, men landet er endelig å finne politisk stabilitet igjen – preget av Foreign Commonwealth Office fjerne restriksjoner på reiser over hele landet i midten av 2010.

Fra sin frodige fjellområder, til sin perfekte strender, fra sin enestående dyreliv befolkning til Peerless historiske monumenter, er Sri Lanka igjen bli en ferierende favoritt reisemål.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

Det sies at Adam og Eva fikk asyl på Sri Lanka da de ble forvist fra paradis. Et velvalgt tilfluktsted, for ifølge eventyrere, forfattere og turister er denne øya også et paradis. En poetisk beskrivelse av gamle Ceylon er, «En smaragdgrønn, aquamarin, oker og purpurrød øy, hvor hvert menneske er et kunstverk, strendene er uten fotavtrykk og havet alltid har badekartemperatur».  Srilankerne sjarmerer turister i senk og hilser smilende, Ayubowan! Må ditt liv bli langt – og velkommen til Sri Lanka.

Religion:

Buddhistiske flertallet (70%), med hinduer, kristne og muslimske minoriteter.

Sosiale konvensjoner:

Risting hender er den normale form for hilsen. Det er vanlig å bli tilbudt te når du besøker og det anses uhøflig å avslå. Punktlighet er verdsatt. Et lite tegn på takknemlighet, for eksempel en suvenir fra hjemmet eller bedrift, er alltid velkommen. Uformell, er Vest-kjolen passer, unntatt når du besøker buddhistiske templer, hvor beskjeden klær bør brukes (f.eks ingen nakne ben og overarmer). Besøkende bør være anstendig kledd når du besøker alle gudshus, og sko og hatter skal fjernes. Jakker og slips er ikke påkrevd av menn på kveldene bortsett formelle funksjoner når lette dresser skal brukes.

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

 

Fakta – Sri Lanka

Lokal tid:

Norsk tid + 4½ time (vintertid)

Språk:

Singhalesisk, tamil og engelsk.

Valuta:

LKR= Sri Lanka rupi
100 lankesiske rupi = ca. 6,30 kroner (februar 2016)

Religion:

Buddhisme, hinduisme, islam og kristendom.

Høytider:

1. juledag, langfredag og 1. påskedag. Hver fullmånedag (poya) er også helligdag og det meste holder stengt.

Elektrisitet:

220 V –  adapter nødvendig.
Kan som oftest lånes på hotellet.

Transport t/r hotell:

Les mer om aktuelle tider under reisemålet ditt.

Strender:

Langs noen av strendene på vestkysten kan vannet være noe uklart pga. strøm. Benota har klarere vann og lys, finkornet sand. Strømmer og høye bølger forekommer.

Stranden er de lokale fiskernes arbeidsplass. Det er forbudt å sole seg toppløs.

Uteliv:

Det er kveldsunderholdning på de fleste hoteller.

Offentlig kommunikasjon:

Den beste måten å komme seg rundt på, er å leie bil med sjåfør og bruke tuk tuk-taxi for kortere turer. Man kan også reise med tog.

Aktiviteter:

Vannski, seiling, surfing, snorkling, dykking og dyphavsfiske.

Betalingsmåter:

Inn- og utførsel av lokal valuta er begrenset til 5 000 rupier. vi anbefaler å ta med amerikanske dollar (US$).

Klima:
Tropisk klima, varmt og regnfullt året rundt. Gjennomsnittstemperaturen er ca. 25 grader, dvs. ca. 30 grader på dagtid. Vindretning og topografi gjør at det er stor forskjell i nedbørsmengde mellom øyas østre og vestre del. I begynnelsen av året dominerer nordøstmonsunen som gir regn på østsiden. Colombo får ikke mye regn i denne perioden, mens det fra april til midten av juni er vind fra sydvest, som gir mest nedbør på vestsiden. På høsten er været generelt sett ustabilt, med mest regn i oktober-november. (Kilde: SMHI)
 
Areal og innbyggertall:

Sri Lanka har 20,4 millioner innbyggere og et areal på 65 610 km2.

Nyttig informasjon:

Det kreves “Electronic Travel Authorization” ved innreise.