Cuba 15 dager

 • Dag 1: Ankomst Havanna
 • Dag 2: Havanna
 • Dag 3: Havvana – Viñales
 • Dag 4: Viñales -Grisebukta – Cienfuegos
 • Dag 5: Cienfuegos – Trinidad
 • Dag 6: Trinidad
 • Dag 7: Trinidad – Camaguey
 • Dag 8: Camaguey – Santiago de Cuba
 • Dag 9: Santiago de Cuba
 • Dag 10: Santiago de Cuba – Holguin – Guardalavaca
 • Dag 11-12: Guardalavaca
 • Dag 13: Guardalavaca -Holguin- Havanna
 • Dag 14: Havanna
 • Dag 15: Avreise Havanna

 

Dag 1 : Ankomst Havanna

Avreise til Paris med Air France for flybytte til Havanna. Transport til hotellet i gamle Havanna for innsjekking. De som ønsker det kan bli med på en kort kveldspromenade.

Dag 2 : Havvana

Havanna er en levende storby med en blanding av gammelt og nytt. Gamle Havanna, som ble grunnlagt i 1515, er av Unesco erklært som kulturminnesmerke. I byen finnes både vestindisk sjarm og Latin-Amerikas spanske arv med staselige bygninger og spennende museer. Her er også et fargerikt folkeliv med sin herlige puls og livsglede. Hele dagen går vi rundt i gamle Havanna og besøker Revolusjonsmuseet. Ved Katedralstorget spiser vi lunsj.

Dag 3 : Havanna – Viñales

Reisen går vestover til provinsen Pinar del Rio som er øyas største jordbruksprovins samt også kjent for verdens beste tobakk. På vei dit kjører vi gjennom det moderne Havanna og stopper i Las Barrigonas for en tropisk drink og en liten strekk på bena. Det vakre dalføret Viñales nord for byen Pinar del Rio er geologisk sett den eldste delen av Cuba. Cubanerne pleier å si at det var ved Viñales at Cuba ble født fra havet. Her besøker vi en tobakkplantasje, et tørkehus og de moderne muralmaleriene. Vi besøker en av de største grottene i området og blir også med på en båttur gjennom grottesystemet El Indio. Resten av dagen er til egen disposisjon. Kanskje frister den vakre naturen eller en dukkert i bassenget.

Dag 4 : Viñales – Grisebukta – Cienfuegos

Tidlig frokost og avreise østover med bil. Lunsj blir på Fiesta Finca Campesina ved Playa Girón – mer kjent som Grisebukta. Når vi kommer frem til Cienfuegos – “Den sørlige perlen” – tar vi en kort bytur. Byen var tidligere et tilholdssted for pirater og eventyrere, men er også kjent for innbyggernes offervilje under flere revolusjoner. Byen er også viktig for Cubas sukkerproduksjon. Cienfuegos er full av fransk påvirkning og har beholdt sin gamle arv i form av vakre bygninger fra kolonitiden. Tidlig ankomst til hotellet med mulighet for en tur i bassenget før middagen.

Dag 5 : Cienfuegos – Trinidad

Reisen går videre til Trinidad, som av Unesco betraktes som en av verdens best bevarte kolonibyer – et levende museum over en svunnen tid. Byens rikdom ble skapt på 1600- og 1700-tallet gjennom slavehandelen og byens strategiske beliggenhet i forhold til handelen med London via Jamaica. Byens tilbakegang begynte da slavehandelen ble forbudt i 1868 og sukkeret ble skipet ut fra Cienfuegos. Vi besøker Det Romantiske Museet og baren Canchanchara i et hus fra 1800-tallet. Etter lunsj reiser vi til hotellet, som ligger ved det karibiske hav. På kveldstid kan de som vil oppleve et afrikansk show med levende musikk på La Trova (inngår ikke).

Dag 6 : Trinidad.

En dag uten program som kan benyttes til hvile, soling og bading på vårt all-inclusive hotell.

Dag 7 : Trinidad – Camaguey

Reisen fortsetter østover til Camaguey som ble grunnlagt i 1515 – samme år som Havanna. Koloniarven lever fortsatt i gatene, på torg og i arkitekturen. Vi besøker den historiske bydelen Ignacio, Agramonte-museet og kirken Juan de Dios. Lunsj i Sancti Spiritus. Ettermiddagen kan disponeres fritt.

Dag 8 : Camaguey – Santiago de Cuba

På veien til Santiago de Cuba stopper vi i byen Bayamo der vi besøker museet og Carlos Manuel de Céspedes-kirken. Santiago de Cuba er landets nest viktigste by og ligger ved det karibiske hav. Klimaet her er fuktigere og varmere enn resten av Cuba. Byen ble grunnlagt allerede i 1514 og ble raskt en betydelig havneby. Gull, kobber og slaver ga store inntekter. Menneskene her stammer fra spanjoler, slaver og fra franskmenn som i 1791 flyktet hit fra revolusjonen på Haiti. Santiago spilte en betydelig rolle under Cubas frigjøring både under 1800-tallet og under revolusjonen mot Batistaregimet på slutten av 1950-tallet. Santiago de Cuba er sentrum for øyas musikkliv og musikken her pulserer litt ekstra. Byens årlige karneval i juli regnes som det beste på Cuba.

Dag 9 : Santiago de Cuba

I dag tar vi en rundtur i byen, der vi blant annet besøker Céspedes-parken med omgivelser som Loma de San Juan, Santa Ifigenia-kirkegården og Revolusjonstorget. Videre til La Moncada, Ron Caney-baren, El Cobre-kirken og fortet El Moro som ble bygd i 1692 for å beskytte byen. Vi spiser lunsj under byturen, og om kvelden reiser vi til Casa de la Trova der vi nyter en drink til de kubanske rytmene.

Dag 10 : Santiago De Cuba – Holguin – Guardalavaca.

Bussen kjører mot nordvest fra Santiago mot Bayate og videre til Holguin. Der får vi se Calixto García-parken og San Isidro-kirken. Etter lunsj fortsetter vi til hotellet i Guardalavaca ved Atlanterhavskysten for innkvartering. Området er rikt på arkeologiske funn fra de gamle indianerkulturene. Det som folk husker best fra dette området er det landskapet med tropisk flora og de vakre strendene.

Dag 11-12 : Guardalavaca

Dagen kan tilbringes på vårt allinclusive hotell. Den som blir lei stranden eller bassenget – og er vant med snorkel – kan oppleve flotte koraller et lite stykke ut fra stranden. Om morgenen er det også en times danseleksjon for de som vil.

Dag 13 : Guardalavaca – Holguin – Havanna

Etter en tidlig middag kjører vi til flyplassen for avreise til Holguin. Ved ankomst i Havanna sjekker vi inn på hotellet.

Dag 14 : Havanna

Dagen innledes med et besøk på en sigarfabrikk og fortsetter med buss til John Lennon-parken, en kirkegård, Revolusjonsplassen og fortet El Moro. Etter lunsjen i Hemingways by, Cojimar, blir det en tur med Hershley-toget i Guanabo. Om bord på “sjokoladetoget” blir det musikk og dans under ferden gjennom det cubanske landskapet. På kvelden blir det et besøk på den berømte nattklubben Tropicana for å nyte det fargesprakende og rytmiske showet under palmekronene.

Dag 15 : Avreise Havanna

Etter utsjekking blir det lunsj og besøk på et rom-museum med prøvesmaking. Deretter drar vi til flyplassen for din videre reise eller hjemreise.

 

Bestilling

 

Kostnadene inkluderer:

 • Flyreise fra Norge til reisemål og eventuelle innenriks flyreiser i landet.
 • Alle overnattinger på hotell med frokost som spesifisert i programmet.
 • Alle transfer, utflukter og sightseeingturer vil bli med bil/ buss (aircondition).
 • Adgangsbilletter til monumenter. Engelsktalende lokal guide.
 • Alle aktuelle avgifter.

Kostnadene inkluderer ikke:

 • Utgifter av personlig karakter som tips, klesvask, telefon / faks-anrop, alkohol/ikke- alkoholholdige drikkevarer, kamera / video kamera avgift på monumenter, medisinske utgifter, avgangsskatt på flyplasser, forsikring osv.
 • Alle måltider enn de nevnt ovenfor.
 • Alle forsikringer NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Geografi
Landeareal:                 114 524 km2
Avstand øst-vest:        1.200 km
Høyeste fjell:                Pico Turquino i Sierra Maestra: 1.974 m o h
Geografisk inndeling: 14 provinser og 169 kommuner
Hovedstad:                   Havanna

Subtropisk klima
Middeltemperatur:       22 grader i januar, 28 grader i august
Relativ luftfuktighet:    75 %
Nedbør:                         138 cm/år
Tørkeperiode:               november – april
Regntid:                        mai – oktober