Klassiske Sri Lanka

Sri Lanka – et paradis

Sri-Lanka er en tropis paradisøy som ligger i Asia, sør for India. En øy med eksotiske planter, nydelige sandstrender, fargerike frukter og vakre korallrev. En tur til Sri Lanka er en opplevelsesrik ferie.

Naturlig skjønnhet

Den naturlige skjønnheten av landets tropiske regnskoger , sine fine strender og landskap, samt sin rike kulturarv gjør øya til et av de mest populære turistmål. Sri Lanka er en liten øy, men har ubegrensede muligheter, og du kan i utgangspunktet få sjansen til å oppleve alt du ønsker å forestille seg i et eksotisk paradis.

 

Dag 1:
Ankomst – Colombo
Colombo – Dambulla – Sigiriya

Dag 2:
Sigiriya – Anuradhapura – Mihintale
Mihintale – Sigiriya

Dag 3:
Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya

Dag 4:
Sigiriya – Matale – Kandy

Dag 5:
Kandy – Pinnawela – Peradeniya
Peradeniya – Kandy

Dag 6:
Kandy – Giragama – Bentota

Dag 7 – 10:
I Bentota

Dag 11:
Bentota – Colombo
Colombo – Avreise

 

Dag 1 Ankomst – COLOMBO
COLOMBO – DAMBULLA – SIGIRIYA

Ankomst Colombo internasjonale flyplass, påfølgende toll, immigrasjon formaliteter og bagasje samling; vår representant vil møte deg møter deg ved ankomst utenfor TERMINAL bygningen. Deretter vil dere bli kjørt til Sigiriya (175 km / 4 timers kjøretur ca.) og besøke Rock Cave tempel i Dambulla på ruten. Dette er tempel fra 1. århundre f.kr. som inneholder den mest enestående samlingen av Buddha’s bilder i Sri Lanka. Veggene er dekket med malerier av bilder av Buddha under hans ulike reinkarnasjonene samt bilder fra noen historiske episoder.

Vi fortsetter å kjøre til Sigiriya. Innsjekking ved ankomst på hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon. Overnatting på hotellet.
Dag 2 SIGIRIYA – ANURADHAPURA – MIHINTALE
MIHINTALE – SIGIRIYA

Etter frokost legger vi turen til Anuradhapura (78 km / 2 timer kjøretur ca.) og besøker ruinene til den gamle byen. Anuradhapura var den første historiske hovedstaden, i kongenes land, i ca. 1400 år. På sine glansdager rakte byen over 52 Kvm2 og hadde en befolkning på flere titusener. Byens fantastiske monumenter, raffinerte skulpturer og malerier er vitnesbyrd på Sri Lanka’s orginale kultur.

Senere på ettermiddagen skal vi besøke det arkeologiske museum og videre til Mihintale. Mihintale regnes som beholderen av buddhisme i Sri Lanka. The Rock er prikket med helligdommer og stein-boliger. En grandiøs trappeoppgang bestående av 1840 skritt, og 5 meter bred, fører til en fantastisk utsikt over landskapet.

Vi returnerer tilbake til hotellet etter sightseeing. Overnatting på hotellet.
Dag 3 SIGIRIYA – POLONNARUWA – SIGIRIYA

Etter frokost fortsetter vi sightseeing til  Rock festning, som er en massiv stein i den grønne jungelen i Sigiriya. Steinen er kanskje de mest minneverdige plasser for besøkende til Sri Lanka. Stedet er kjent fra gamle tider som en ermitasje for buddhistiske munker. Klosterkompleks er bygget med god planlegging, badebassenger, nydelige vannhull og asias eldste hageanlegg. I dag er Sigiriya kjent for sine freske malinger i lommene på steinen. “Lion Stairway”, “Mirror Wall” og “Water Gardens” er andre høydepunkter.

Senere fortsetter vi til dagstur til Polonnaruwa (70 mil / 2 timer kjøretur ca. hver vei). Polonnaruwa ble etablert som hovedstad etter at Anuradhapura falt og er kjent som den middelalderske hovedstaden i Sri Lanka. Ruinene til Polonnnruwa inneholder noen av buddhistiske skulpturmesterverk og bemerkelsesverdige ingeniør innretninger som var langt forut for sin tid. Mest fremragende blant disse er Gal Vihara templet der de 3 gigantiske Buddha-statuene er hugget ut stein rock og Parakrama Samudra, en stor mann som laget reservoaret som dekker et område på over 23 kvadratkilometer.

Vi returnerer til hotellet etter sightseeing. Overnatting på hotellet.

Dag 4 SIGIRIYA – MATALE – KANDY

Etter frokost vil vi sjekke ut fra hotellet og bli kjørt til Kandy (95 mil / 3 timer kjøretur ca.) og vi besøker Matale Spice Garden & Batik fabrikken under kjøreturen.

I århundrer, har krydder vært en av Sri Lankas viktigste eksport. Krydder vokser for det meste i hagen hjemme (som en hjemme industri) og brukes ikke bare til mattilberedning, men også i medisin og kosmetikk. Besøk en krydderhage og få smaksprøver på kanel, ingefær, pepper, vanilje, kardemomme, osv.

Batik har vært en eldgammel kunst for kledemaleri og i dag er Sri Lanka er blant verdens ledende på design av batik. Batik gallerier og fabrikker tilbyr batik fra enkelt-farget design til intrikate flerfargede mesterverk. Besøk Batik fabrikken og bli med på de ulike faser av batik produksjonen.

Vi ankommer Kandy på ettermiddagen og sjekker inn på hotellet. Senere fortsetter vi til sightseeing av Kandy.

Kandy-tempelet, huser den berømte tannrelikvie av Buddha og er stjernenattraksjonen i byen. Puja seremonier (Thevava) holdes hver morgen kl. 12.00 og kveld for å ære gjenstanden og besøkende kan se på kisten hvor den hellige tannrelikvie er oppbevart. Opplev ritualer og trommer som er must for alle besøkende. Vi besøker Gem Museum og blir med på en halv times kulturell oppvisning.

Vi returnerer tilbake til hotellet etter sightseeing. Overnatting på hotellet.
Dag 5 KANDY – PINNAWELA – PERADENIYA
PERADENIYA – KANDY

Etter frokost blir vi transportert til Pinnawela Elephant Orphanage (45 km / 1 timer kjøretur ca. hver vei).

Fosterhjemmet for elefanter ble etablert for å mate, sykepleier og gi ly til unge elefanter som blir forlatt av sine mødre. De fleste av de foreldreløse kan ikke bli sluppet tilbake i villmarken, der de heller ikke blir godtatt av andre elefantflokker. De får et godt liv med sine menneskeforeldre, og mange gode fosterhjem i zoologiske hager rundt om i verden. Matetiden og badetiden er verdt å få med seg.

Etter besøk på Elephant Orphange i Pinnawela, vil vi fortsette til Peradeniya, der vil vi besøke den kongelige botaniske hage. Den kongelige botaniske hagen på Peradeniya ble etablert i 1821 og nå dekker den 140 hektar.

Hovedformålet var testing av planter for kommersiell bruk i Sri Lanka. I dag har hagene en av de største samlinger med flora fra sub-tropiske klima rundt om i verden. Vi blir kjørt tilbake til Kandy og besøker Crafts Center, et gemmologisk museum.

Vi returnerer tilbake til hotellet etter sightseeing. Overnatting på hotellet.
Dag 6 KANDY – GIRAGAMA – BENTOTA Av: OVERFLATE

Etter frokost vil vi besøke Tea Estate & Tea Factory. Ceylon Tea er anerkjent for å være den beste teen i verden.

Deretter blir vi kjørt til Bentota (170 km / 4 timer kjøretur ca.). Ved ankomst i Bentota vil vi sjekke inn på hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon. Overnatting på hotellet.
Dag 7 – 10. I BENTOTA
Nyt frokost på hotellet.

Hele dagen til egen dosposisjon til egne aktiviteter (Ingen transport for disse dager).

Overnatting på hotellet.
Dag 11 BENTOTA – COLOMBO
COLOMBO – AVREISE

Vi blir transportert til Colombo internasjonale lufthavn (70 km / 1,5 timer å kjøre ca.) i tide for å gå om bord på flyet for videre reise.

 

Kostnadene inkluderer:

  • Flyreise fra Norge til reisemål og eventuelle innenriks flyreiser i landet.
  • Alle overnattinger på hotell med frokost som spesifisert i programmet.
  • Alle transfer, utflukter og sightseeingturer vil bli med bil/ buss (aircondition).
  • Adgangsbilletter til monumenter. Engelsktalende lokal guide.
  • Alle aktuelle avgifter.

Kostnadene inkluderer ikke:

  • Utgifter av personlig karakter som tips, klesvask, telefon / faks-anrop, alkohol/ikke- alkoholholdige drikkevarer, kamera / video kamera avgift på monumenter, medisinske utgifter, avgangsskatt på flyplasser, forsikring osv.
  • Alle måltider enn de nevnt ovenfor.
  • Alle forsikringer NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

 

NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Fakta Sri Lanka

Lokalt navn:          Sri Lanka

Hovedstad:           Colombo

Areal:                    66.000 km2

Hovedspråk:        Sinhala og Tamil

Største religion:   Budisme

Innbyggere:         18.000.000

Styreform:            Republikk

Geografi:              Sri Lanka ligger 50 kilometer fra India. Øya er 350 kilometer lang og 180 kilometer bred. Den nordlige halvdelen er dekket av et stort område med sletter og fjell, hvor den høyeste toppen ligger på 2524 meter. Den sørligste delen er preget av vakre åser, og det er her man finner de beste strendene. I den sørvestlige delen av landet er det store regnskog områder.
Beste tid å reise: Man kan besøke landet hele året, men dersom man vil unngå regntiden skal man besøke Sri Lanka mellom desember og mars, ved vestkysten, og mellom mai og september, ved østkysten.

Valuta:                 Sri Lanka Rupee (SLR)

Høytids- og helligdager: 1. nyttårsdag, 1. januar Uavhengighetsdagen, 4. februar Maidag, 1. mai Nasjonale helters dag, 22. mai Vanlig fridag, 30. juni 1. juledag, 25. desember 2. juledag, 26. desember Vanlig fridag, 31. desembe

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11