Peru 11 dager

 • Dag 1: Ankomst Lima
 • Dag 2: Lima
 • Dag 3: Lima – Nazca
 • Dag 4: Nazca – Paracas
 • Dag 5: Ballestasøyene – Lima
 • Dag 6: Lima – Cusco – Urubamba
 • Dag 7: Urubambadalen – Machu Picchu – Cusco
 • Dag 8: Cusco
 • Dag 9: Cusco – Lima
 • Dag 10: Avreise Lima
 • Dag 11: Ankomst Norge

 

 

Dag 1 : Ankomst Lima

Avreise med fly fra Skandinavia via Amsterdam med ankomst til Lima på ettermiddagen. Innkvartering nær havet i det moderne og fasjonable Miraflores.

Dag 2 : Lima

Vandring gjennom det koloniale Lima som ble grunnlagt av Pizarro og ble den viktigste byen i det spanske Sør-Amerika. Her besøker vi kirker, klostre og Plaza de Arma. Etter lunsj reiser vi med buss til Gullmuseet.

Dag 3 : Lima – Nazca

Vi reiser sørover gjennom kystlandskapet som er et av verdens tørreste områder. Den avlange ørkenremsen strekker seg helt ned til Chile og omfatter flere ulike typer av ørkenlandskap. Like sør for Lima passerer vi ruinene av byen Pachacamac, grunnlagt lenge før inkariket.

Etter ca fire timers bussreise og 465 km ankommer vi til Paracas der vi spiser lunsj på en lokal fiskerestaurant. Ferden fortsetter så til Nazca ved de fascinerende Nazcakanalene.

Dag 4 : Nazca – Paracas

Dagen innledes med et av reisens høydepunkter – å gjøre en flytur over de berømte og mystiske Nazcalinjene, hvis tilkomst fortsatt forundrer og engasjerer både historikere og vitenskapsmenn. Etter å ha studert dette vender vi nordover til Ica for lunsj og et besøk på det regionale museet. Ferden fortsetter til Paracas for å bo på et hotell ved havet. Pass på at ta en dukkert i Stillehavet!

Dag 5 :Ballestasøyene – Lima

På morgenen blir det en to timer lang båttur til Ballestasøyene som er berømte for sine kolonier av sjøfugler og sjøløver.Retur til Lima på ettermiddagen.

Dag 6 : Lima – Cusco – Urubamba

Fly fra Lima til Cusco og videre med buss til Urubambadalen. Etter et besøk på markedet i Pisac reiser vi til Yucay, midt i dalen, for innkvartering og lunsj. Urubambadalen kalles ofte for inkafolkets kornkammer. På ettermiddagen kan du slappe av og nyte stedets skjønnhet.

Dag 7 : Urubambadalen – Machu Picchu – Cusco

Etter frokost reiser vi til Ollantaytambo, den eneste byen i Peru med en intakt byplan fra inkatiden.Vi kommer også til å se den mektige inkaruinen Ollantaytambo på avstand. Deretter er det på tide å ta toget ned til Machu Picchu. Denne dramatisk beliggende, lille inkabyen, plassert på en fjellhylle og på tre sider omsluttet av Urubamba- elven, er Sør-Amerikas mest kjente turistattraksjon.

Om ettermiddagen reiser vi med tog tilbake til Ollantaytambo der bussen venter for å fortsette til Cusco.

Dag 8 : Cusco

Cusco var navlen i riketTahuantinsuyo. I dag er det en kolonial by bygget oppå de veldige murene fra inkatiden. Under vår rundtur i byen besøker vi ruinene Q’enqo og Sacsayhuaman samt katedralen og Korikancha. På ettermiddagen besøker vi det interessante Inkamuseet.

Dag 9 : Cusco – Lima

I dag tar vi fly fra Cusco til Lima. På veien fra flyplassen besøker vi det interessante antropologiske museet som forteller en del av de peruanske indianernes historie. Ettermiddagen kan brukes til egne aktiviteter. Innkvartering i Miraflores.

Dag 10 : Avreise Lima

Formiddagen kan brukes til egne aktiviteter. På ettermiddagen drar vi til til flyplassen for din videre reise eller hjemreise.

Dag 11 : Ankomst Norge

Bestilling

 

Kostnadene inkluderer:

 • Flyreise fra Norge til reisemål og eventuelle innenriks flyreiser i landet.
 • Alle overnattinger på hotell med frokost som spesifisert i programmet.
 • Alle transfer, utflukter og sightseeingturer vil bli med bil/ buss (aircondition).
 • Adgangsbilletter til monumenter. Engelsktalende lokal guide.
 • Alle aktuelle avgifter.

Kostnadene inkluderer ikke:

 • Utgifter av personlig karakter som tips, klesvask, telefon / faks-anrop, alkohol/ikke- alkoholholdige drikkevarer, kamera / video kamera avgift på monumenter, medisinske utgifter, avgangsskatt på flyplasser, forsikring osv.
 • Alle måltider enn de nevnt ovenfor.
 • Alle forsikringer NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Fakta Peru

Byer og folketall:
Det bor 28,6 millioner i Peru. Landet strekker seg over 1 285 216 km². Hovedstaten heter Lima(7 mill). Andre store byer er Callao (640 000) Arequipa (619 000), Trujillo (509 000).

Helse og vaksinasjon:
Sjekk med ditt lokale helsesenter/lege. Det anbefales å ha hepatitt A og B vaksine. Malaria-profylakse samt vaksine mot gulfeber anbefales for turister som besøker jungelregioner. Forsiktighet ved måltider på restauranter anbefales, spesielt rå grønnsaker og annen ukokt mat.
Det anbefales å avstå og å klappe eller ta på dyr.

Klima:
Peru har på mange måter motsatt årstid en den vi har i Europa. Sommeren er fra desember til april og det er tørt med mye sol. Gradene ligger mellom 25-30 grader.
Vinteren er mellom mai til november. Da er det mindre sol og gradene ligger rundt 15-20 grader. Klima i fjellområdene er noe kaldere på grunn av høyden, mens klima rundt Amazonas er en del varmere. I Amazonas er det varmt hele året og gradene kan stige opp mot 40 grader.

Kultur og særtrekk:
Tidsbegrepet er fleksibelt og det er derfor ikke uvanlig at forsinkelser forekommer.
Peruansk mat er inspirert av mat fra hele verden. Lima er velkjent for god gourmet mat og sjømat. Det er også en rekke kinesiske restauranter, som kalles Chifas.
Det er normalt å håndhilse. Vanlig ”casual” bekledning er anbefalt.
Røyking er ikke tillatt i offentlige bygg/områder, kontorer og shopping sentere. Alkohol er lett tilgjengelig

Ta vare på verdisakene dine. Det forekommer en del lommetyveriet i Peru. Oppbevar dyre verdisaker i en safe på hotellet.

Besittelse og bruk av narkotika er straffbart og selv innehav av små mengder narkotika kan føre til lange fengselsstraffer.

Pass og visumbestemmelser:
Innreise forutsetter gyldig pass. Det er visumplikt for norske statsborgere. Adgang til opphold som turist gis inntil 90 dager fra innreisedato
Ved innreise tildeles en innreiseblankett. Denne bør bevares da den må vises ved utreise

Religion og språk:
Romersk-katolsk. Det snakkes spansk over alt. I hovedsak er det vanskelig å kommunisere på engelsk, i provinsen kan det være tilnærmet umulig.

Strømstyrke:
220V/60 Hz

Tidsforskjell til Norge:
Tidsforskjellen til Norge varierer. Når vi har vintertid, ligger Peru 6 timer bak oss. Når vi har sommertid, ligger 7Peru timer bak oss.

Valuta og prisnivå:
Valuta: Nuevo Sol (Sl).
Tips: Det er inkludert 18% salgsskatt i Peru. Enkelte restauranter legger til ca 10% i tips på regningene. Dersom det ikke er lagt inn tips i regningen, ser man på det som vanlig å gi 10% på restauranter. Taxisjåfører tipses ikke i Peru.

De billigste varene får man tak i der dem er produsert. I Lima finnes moderne butikker, inspirert av Amerikanske merkevarer.