Praktfulle Nepal

Utforsk Nepal, det lovede fjells land. Her venter den vakre hovedstaden Kathmandu, spennende safari turer og spesielt overveldende naturopplevelser. Omgitt av verdens høyeste fjelltopper, samler vi på fantastiske reiseminner hver dag.

 

Dag 1: Ankomst Kathmandu
Dag 2: Kathmandu
Dag 3: Kathmandu – Chitwan
Dag 4: Chitwan
Dag 5: Chitwan – Pokhara
Dag 6: Pokhara
Dag 7: Pokhara – Kathmandu
Dag 8: Avreise Kathmandu

Dag 1 : Ankomst Kathmandu

Ved ankomst til Kathmandu internasjonale flyplass vil vi bli møtt av vår representant for transfer til hotellet.

På ettermiddagen blir det en tur til Pashupatinath og Boudhnath Stupa.

Pashupatinath er lokalisert 5km øst for Kathmandu og er et av de helligste templene som er dedikert til guden Shiva (skapelsesguden). Med en beliggenhet blant frodige grønne naturlige omgivelser ved bredden av den hellige Bagmati River, finner man tempelet som er bygd i pagodastil. Besøkende vil bli tillatt å se tempelet fra den østlige bredden av Bagmati River, å gå inn i tempelet er strengt forbudt for alle som ikke er hinduer. Pashupatinath er sentrum for den årlige pilgrimsferden Shivaratri som er i februar/ mars. Bak templet kan du, om ønskelig, overvære kremering av døde mennesker.

Boudhanath stupa (tempel bygget etter strenge matematiske regler) er en av de største i verden av sitt slag. Dette tibetansk-buddhistiske tempelet ble bygget av King Man Deva i år 600e.kr. etter råd fra gudinnen Mani Jogini. Den er bygd på en åttekantet base innfelt med bønnehjul. Spiret på tempelet er bygget med 13 trinn, som representerer de 13 nivåer et menneske må gjennom for å oppnå Nirvana. Helligdommen er omkranset av husene til Lamaer (buddhistiske prester).

Dag 2 : Kathmandu

Om morgenen er det frokost på hotellet, så blir det en halvdagstur i Kathmandu og Bhaktapur.

Kathmandu er hovedstaden i Nepal og har et innbyggertall på ca en million. Kasthamandaptempelet skal være laget på 1200-tallet av tømmeret til et enkelt tre, og Kathmandu har fått sitt navn etter dette tempelet. Durbar Square var kroningsplassen for byens konger og herfra hersket de. Den siste kongefamilien forlot palasset i 1886. I dag benyttes plassen som samlingsplass for lokalbefolkningen.

Swayambhunath, den buddhistiske Stupaen, er sagt å være 2000 år gammelt. Hovedstrukturen består av en solid halvkule av murstein. Malt på de fire sidene nederst på spiret er øynene til Buddha som ser i de fire himmelretningene. Den øverste delen av spiret består av 13 trinn, disse representerer de 13 nivåene et menneske må gjennom for å oppnå Nirvana. På ettermiddagen kan du nyte en tur i Bhaktapur.

Bhaktapur betyr byen av tilhengere og befinner seg 13km øst for Kathmandu, på den gamle handelsruten til Tibet. Byen er kjent for sine mange leirkrukker og geiteyoghurt (curd). Dersom vi har tid besøker vi Thankamuseet.

Dag 3 : Kathmandu – Chitwan

Etter frokost på hotellet, kjører vi til Chitwan. Det vil ta ca. 5 timer. Ved ankomst vil vi få en kort briefing om programmene og fasilitetene.

The Royal Chitwan National Park er den første nasjonalparken i landet. Nasjonalparken er kjent for sitt brede utvalg av dyreliv, spesielt det indiske neshornet og den bengalske tigeren.

Lunsj, middag og overnatting på hotellet.
Dag 4 : Chitwan

Kl.06.00 – Parkbesøk.
Kl.08.30 – Frokost på hotellet.
Kl.12.30 – Lunch på hotellet.
Kveldsbesøk i parken.
Kl.19.30 – Middag på hotellet.
Overnatting på hotellet.

En full dag med aktiviteter i nasjonalparken. Her har du store muligheter for å se fugler, hjort, neshorn, aper, dovendyr og mange mindre pattedyr.

Dag 5 : Chitwan – Pokhara

Etter frokost på hotellet kjører vi i ca. 5 timer til Pokhara, 210 km fra Kathmandu. Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet.

Dag 6 : Pokhara

Tidlig om morgenen, ca kl 05:30 kjører vi opp til Sarangkot for å se på soloppgangen.

Etter dette blir det frokost på hotellet. Dagen fortsetter med en rundtur i byen.

Den moderne utviklingen av Pokhara begynte i 1970, da vestlige ankom byen. Det er det nok ingen andre steder i verden hvor du kan beundre de store Himalayatoppene (Annapurnafjellene) på så kort avstand. Ta en tur opp til World Peace Pagoda, som ble bygget etter andre verdenskrig av buddhistiske munker fra Japan, med den hensikt å fremme verdensfred.

En båttur på den vakre sjøen Phewa er en av de fremste attraksjonene i Pokhara. Å padle ut til midten av innsjøen er en fin måte å tilbringe en rolig ettermiddag på. Dette er den største innsjøen i Pokharadalen og den nest største innsjøen i Nepal. Herfra har du god utsikt til Annapurnafjellene og toppene Machhapuchhre og Annapurna I og II.

Dag 7 : Pokhara – Kathmandu

Etter frokost transporteres vi til flyplassen for avreise til Kathmandu. Der vil vi bli møtt av vår representant for videre reise til hotellet.

Det blir ettermiddagsbesøk til Patan og et tibetansk håndverkssenter.

Patan ligger 5 km fra Kathmandu. Patan, også kjent som Lalitpur.og har et innbyggertall på ca. 160,000. Her kan du se stupaer bygd i det 3. Århundre av keiser Ashoka. Vi vil også besøke Durbar Square, Patan Durbar, som huser en bronsjekolleksjon, Krishna tempelet, bygd av Kong Siddhi Narsingh Malla, Hiranya Varna Mahavir og Mahaboudha tempelet.

Det blir også et besøk til den tibetanske flykningleiren og håndverkssentret, hvor du vil se håndveving av tibetanske tepper og støping av metallstatuer.

Dag 8 : Avreise Kathmandu

Etter frokost reiser vi til flyplassen for din videre reise eller hjemreise

Kostnadene inkluderer:

  • Flyreise fra Norge til reisemål og eventuelle innenriks flyreiser i landet.
  • Alle overnattinger på hotell med frokost som spesifisert i programmet.
  • Alle transfer, utflukter og sightseeingturer vil bli med bil/ buss (aircondition).
  • Adgangsbilletter til monumenter. Engelsktalende lokal guide.
  • Alle aktuelle avgifter.

Kostnadene inkluderer ikke:

  • Utgifter av personlig karakter som tips, klesvask, telefon / faks-anrop, alkohol/ikke- alkoholholdige drikkevarer, kamera / video kamera avgift på monumenter, medisinske utgifter, avgangsskatt på flyplasser, forsikring osv.
  • Alle måltider enn de nevnt ovenfor.
  • Alle forsikringer NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

 

NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Hovedstad:         Kathmandu
Areal:                  147.181 km2

Hovedpråk:         Nepali

Største religion: Nepalerne finnes ikke fastlåste i deres religiøse uttrykk. Hovedreligionen er hinduisme blandet med buddhisme i varierende grad.

Innbyggere:       23.000.000

Styreform:         Konstitusjonelt monarki

Geografi:           Nepal sine grenser går mot Tibet i nord og India i sør. Nepal, som er et langt smalt land, ligger på kanten av det tibetanske platået i Himalaya. Derfor er landet fjellrikt, og flere av verdens høyeste fjell ligger i landet.

Beste tid å reise: Man kan besøke Nepal året rundt, men på grunn av regntiden (midten av juni-september) er det stor forskjell på når man bør reise hit. Fra oktober til november er været fantastisk med skyfri himmel, passe temperaturer og den reneste og klareste luft. Perioden fra februar til april er nest best, da det er tørt, klart og blomstene er i full blomst. Vinteren er kjølig, og sommeren med monsunen er varm med alt innhyllet i regnfylte skyer.

Valuta:               Nepalske Rupees (NRs)

Elektrisitet:       I Nepal benytter man seg av følgende strømkilde: 220 volt, 50 Hz.

Høytids- og helligdager: Det virker ganske kaotisk for en turist at Nepal har sin egen kalender. Denne begynner i midten av april og har 12 måneder, og er helt ute av tritt med den vestlige kalenderen. Lørdag er den ukentlige fridag. Mange forretninger er likevel åpne. Prithivi Narayan Shahs fødselsdag, 10 eller 11 januar Basanta Panchami, i slutten av januar eller begynnelsen av februar Shiva Raatri, i slutten av februar eller begynnelsen av mars Demokratiets dag, 18 eller 19 februar Nawa Barsa (nepalsk nyttår), 13 eller 14 april Guru Purnima, i slutten av juni eller i begynnelsen av juli Janai Purnima, i slutten av juli eller begynnelsen av august Dasain, oktober Tihaar, tre dager i oktober eller helt i starten av november Dronningens fødselsdag , 7 og 8 november Grunnlovsdag, 15 eller 16 desember Kongens fødselsdag, 28 eller 29 desembe

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11