Klassiske India

Vår mest omfattende reise i India vil ta deg gjennom det gyldne triangel, templet byen Khajuraho og den hellige byen Varanasi på elven Ganges. Vi besøker Delhi, Agra og Jaipur hvor vi opplever de store maharajornas fantastiske strukturer som Taj Mahal, Amber og Fatehpur Sikri. I Varanasi, får vi klare for pilegrimer som strømmer til Ganges og dette hellige byen. Og på slutten av denne turen besøker vi også den fantastiske byen Mumbai, landets økonomiske sentrum og hjemmet til Bollywood.

Denne turen kan med fordel utvides med flere dager med sol og bading i Goa eller Kerala.

 

Dag 1: Ankomst Delhi
Dag 2: Delhi
Dag 3: Delhi – Jaipur
Dag 4: Jaipur
Dag 5: Jaipur – Fatehpur Sikari – Agra
Dag 6: Agra
Dag 7: Agra – Jhansi – Khajurhao
Dag 8: Khajrhao
Dag 9: Khajurhao – Varanasi
Dag 10: Varanasi
Dag 11: Varanasi – Delhi
Dag 12: Avreise Dehli

Dag 1 : Ankomst Dehli

Ankomst Delhi internasjonale flyplass. Vår representant vil møte oss ved utgangen av terminalbygningen for transport til hotellet.

Som Indias hovedstad og en viktig inngangsport til landet, er moderne Delhi en travel storby som kombinerer det gamle med det moderne. Dehli består egentlig av to byer, den gamle byen Delhi (Old Delhi) og New Delhi, som har vært hovedstad i India siden 1931. Midt blandt skyskraperne står mange historiske monumenter, som tause påminnelser til regionens gamle arv.

Dag 2 : Dehli

Etter frokost på hotellet følger en full dag med sightseeing i New Delhi og Old Delhi.

Turen starter med et besøk til Old Delhi. Old Delhi er en Når du går gjennom de travle gatene i Old Delhi er det vanskelig å tenke seg helt tilbake til 1648, da keiser Shah Jahans datter Jahanara bygget opp området for å glede sin far. Her vil du få se Jama Masjid, bygd i 1650 og en av de største Moskeene i India. Kjør gjennom sagnomsuste Chandni Chowk, “Sølvgaten “, som en gang var det mest overdådige parfymemarkedet i India. Nå er det et yrende marked for å jakte ned gammelt og nytt sølv og gull fra gullsmeder med forfedre som tjente keiserne. Kjør forbi den røde festningen (stengt på mandager), bygget så langt tilbake som i 1639 av keiser Shah Jahan, som også bygde Taj Mahal. Besøk Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi ble kremert etter at han ble myrdet i 1948.

Turen fortsetter til triumfbuen India Gate, et minnesmerke over alle soldatene fra India som omkom i første verdenskrig.

Senere er det lunch på egenhånd.

Etter Lunsj fortsetter omvisningen i New Delhi. New Delhi ble planlagt og bygd av britene på 1920-tallet, og er preget av Sir Edwin Lutyens storslåtte arkitektur. Vi besøker Humayun’s gravkammer, kalt forløperen til Taj Mahal på grunn av den ytre Mughalarkitekturen, senere perfeksjonert i Taj Mahal. Vi fortsetter til det 12. århundrets Qutab Minar, som er en av de mest perfekte tårnene i verden og måler 72 meter høyt. I nærheten står ruinene av Quwwat ul Islam moskeen, som er over 1500 år gammel og tilsynelatende immun mot rust. Kjør gjennom Rajpath hvor man ser regjeringens bygninger, presidentens hus, parlamentet og India Gate.

Dag 3 : Dehli – Jaipur

Etter frokost på hotellet kjører vi fra Delhi til Jaipur (265 km / 5 timer).

Ved ankomst i Jaipur sjekker vi inn på hotellet.

Jaipur (den rosa byen) er hovedstaden og den største byen i den indiske staten Rajasthan. Denne fascinerende ørkenstaten og dens folk er omgitt av kuperte åser, hver kronet med fantastiske fort og vakre palasser, herskapshus og hager. Palassene og fortene, som for lenge siden var vitne til kongelige prosesjoner og prakt, er nå levende monumenter. Med sin historiske fortid gjenopplives legender om det gamle folkeslaget Rajputs, og det er en opplevelse å vandre rundt i Jaipurs gamle basarer.

Dag 4 : Jaipur

Etter frokost på hotellet kjører vi rett utenfor Jaipur, til den gamle hovedstaden Amber. Her skal vi besøke det fantastiske Amber Fort.

Maharaja Mansingh, Mughalkeiser Akbars mest suksessrike general, startet byggingen av Amber Fort i det 17. århundre. Du kan velge mellom å gå, kjøre jeep eller sitte på elefantryggen opp til festningen. (elefantturer avhenger av tilgjengelighet). Når du er på toppen spaserer du gjennom flere gårdsplasser og haller. Mange av rommene har nydelige veggmalerier med innfelte edelsteiner og speil. Mest fascinerende er kanskje Sheesh Mahal (speilhallen), der et enkelt lampelys er reflektert i de mange speilene, og lyser opp hele rommet.

Vi drar tilbake til hotellet etter utflukten.

På ettermiddagen fortsetter vi med bytur i Jaipur.

Blant høydepunktene å se i Jaipur er det overveldende komplekset av utsøkte palasser, hager, gårdsplasser, kunsthåndverk og utskårne døråpninger. Palassmuseet består av samlinger av sjeldne manuskripter, våpenhus, kostymer, tepper og miniatyrmalerier.

Spaser til Jantar Mantar, det astronomiske observatoriet,som ble bygget i 1726 av Jai Singh ll. Det er ett av fem slike astronomiske underverker i Vest-India, og utfører målinger selv den dag i dag.

Vi vil stoppe ved “Vindpalasset”, ellers kjent som Hawa Mahal. Det er kjent for sine rosa utskjæringer i sand og en virkelig forseggjort fasade med smårutete skjermer, slik at hoffdamene kunne se det daglige livet i gaten nedenfor.

Du vil også få mulighet til å vandre i de lokale basarene.

Dag 5 : Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Etter frokost på hotellet vil dere bli kjørt fra Delhi til Agra (250 km / 6 timer).

Fatehpur Sikri – den øde byen i rød sandsten, bygget av den store Mughalkeiseren Akbar på slutten av 1600-tallet. Fatehpur Sikri (byen av seier) var hovedstad i det Mughalske riket i bare noen tiår. Den ble forlatt kort tid etter at den ble bygget, da de lokale brønnene gikk tørre. I dag står den fortsatt i samme tilstand som den var for over 300 år siden. Den er komplett med palasser og moskeer, og var en by større enn London da den opprinnelig ble konstruert.

Vi fortsetter turen til Agra. Agra er i forhold til omgivelsene fortsatt forbundet med sin Mughalske periode. Mughalerne var forutenom store herskere også store byggherrer, og de vedlikeholdt sine beste arkitektoniske underverker for Agra. Byen har mange flotte monumenter og Taj Mahal, den største av dem alle, er et mesterverk av Mughalsk arkitektur. Agra Fort, Itimad-ud-Daulahs grav, det storslåtte Taj Mahal og Akbar’s øde hovedstad, Fatehpur Sikri, er hver og en unike og enestående.

Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet.

Dag 6 : Agra

Etter frokost på hotellet, drar vi på rundtur i Agra. Først vil vi besøke Taj Mahal (stengt fredager). Det tok 22 år og 20.000 menn å bygge palasset. Den hvite marmoren ble brutt 200 mil unna, og ble transportert til området med en flåte på 1000 elefanter. Bygget av Mughalkeiseren Shah Jahan som et uttrykk for sin kjærlighet til sin kone Mumtaz Mahal i midten av det 17. århundre, er Taj Mahal virkelig et av underverkene i verden. Selv om palasset ser ut til å være utrolig perfekt fra alle vinkler, er det nærbilder av arbeidet med marmoren som virkelig er forbløffende. Du vil få rikelig tid til å se og bli hypnotisert av dette enestående stykket arkitektur.

Senere er det lunsj på en lokal restaurant.

Vi fortsetter turen til Agra Fort (den røde festningen). Dette var sete for Mughalsk styre og administrasjon, og den nåværende strukturen skylder sin opprinnelse til keiseren Akbar som oppførte vegger og porter, og de første bygningene på den østlige bredden av Yamuna River. Shah Jehan la til de imponerende kvartalene og moskeen.

Dag 7 : Agra – Jhansi – Khajurhao

Etter en tidlig frokost på hotellet drar vi til togstasjonen for å reise til Jhansi med Bhopal Shatabdi Express.

Avgang Agra kl. 08:17
Ankomst Jhansi kl. 10:43
Ved ankomst til Orcha blir det en kort sightseeingtur.

Senere fortsetter turen til Khajurhao (190 km / 4 timer).

Byen Khajuraho var en gang den originale hovedstaden i Chandela Rajputs, et hindudynasti som hersket denne delen av India fra det 10. til det 12. århundre. Khajurahos templer ble bygget over en periode på hundre år fra 950 til 1050.

Chandela, hovedstaden, ble flyttet til Mahoba etter dette tidspunktet, mens Khajuraho fortsatte å være den viktigste destinasjonen. Hele området ble omgitt av en mur med åtte porter, hver flankert av to gyldne palmetrær. Det var opprinnelig over 80 hinduistiske templer her, hvorav bare 22 nå står rimelig intakte, spredt over et område på ca 21 km square.

Templene ble gjenoppdaget på slutten av det 19. århundre, men i motsetning til andre kulturelle sentre i Nord-India, gjennomgikk de aldri massiv ødeleggelse.

Dag 8 : Khajurhao

Frokost blir servert på hotellet og senere blir det en halvdagstur til Khajurahotemplene. De er bygget med spiralt overbygg og følger en nordlig indisk tempelstil (shikhara). Noen av templene er dedikert til den gamle hindiske religionen Jain, og resten til Hinduguder slik som Brahma, Vishnu og Shiva.

Et Panchayatanatempel har fire underordnede helligdommer på fire hjørner, og den viktigste helligdommen i sentrum av tempelet. Templene er gruppert i tre geografiske divisjoner: vestlig, østlig og sørlig.

Om kvelden er det lyd- og lysshow i tempelkomplekset.

Dag 9 : Khajurhao – Varanasi

Etter frokost er det mulighet til å utforske området på egenhånd.

På ettermiddagen drar vi til flyplassen for å reise til Varanasi.

Avreise Khajurhao: kl. 13.30
Ankomst Varanasi: kl. 14.10

Varanasi, også kjent som Benares, er en by som ligger på bredden av elven Ganga (Ganges) i den indiske delstaten Uttar Pradesh. Den regnes som hellig av både hinduer, buddhister og Jains, og er en av de eldste byene i verden hvor det alltid har bodd mennesker.

Kulturen i Varanasi er nært knyttet til elven Ganges og elvas religiøse betydning. Byen har vært et kulturelt og religiøst senter i det nordlige India i flere tusen år.

Ved ankomst drar vi til hotellet.

Resten av dagen kan brukes til aktiviteter på egenhånd.

Dag 10 : Varanasi

Tidlig om morgenen drar vi på båttur på elven Ganges, hvor du vil være vitne til de daglige ritualene utført av lokalbefolkningen, og observere livet til pilgrimer ved fjellkjedene. Nyt en tur til fots i den gamle delen av byen. Retur tilbake til hotellet for frokost. Senere fortsetter du på en kort omvisning i byen.

Om ettermiddagen drar vi på utflukt til Sarnath, 13 km øst for Varanasi, som er en av buddhismens største sentre i India. Buddha kom til Sarnath hvor han gav sin første preken. Vi besøker hjorteparken og museet (stengt fredager), og drar senere tilbake til Varanasi.

Dag 11 : Varanasi – Dehli

Etter frokost kan du utforske Varanasi, et kjent senter for silkeveving og messingprodukter. Fine silkestoffer, utsøkte saris, smykker, treskjærerkunst, tepper, veggtepper, lampeskjermer og masker av hinduistiske og buddhistiske guddommer er noen av shoppingattraksjonene her.

Om ettermiddagen drar vi til flyplassen for å ta fly til Delhi.

Avreise Varanasi : kl. 14.40
Ankomst Delhi : kl. 16.00

Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet.

Dag 12 : Avreise Dehli

I dag vil vår representant møte oss i god tid for transport til flyplassen for din videre reise eller hjemreise.

 

Kostnadene inkluderer:

  • Flyreise fra Norge til reisemål og eventuelle innenriks flyreiser i landet.
  • Alle overnattinger på hotell med frokost som spesifisert i programmet.
  • Alle transfer, utflukter og sightseeingturer vil bli med bil/ buss (aircondition).
  • Adgangsbilletter til monumenter. Engelsktalende lokal guide.
  • Alle aktuelle avgifter.

Kostnadene inkluderer ikke:

  • Utgifter av personlig karakter som tips, klesvask, telefon / faks-anrop, alkohol/ikke- alkoholholdige drikkevarer, kamera / video kamera avgift på monumenter, medisinske utgifter, avgangsskatt på flyplasser, forsikring osv.
  • Alle måltider enn de nevnt ovenfor.
  • Alle forsikringer NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

 

NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Om India

Republikken India er det største landet i Sør-Asia. Hovedstaden i India er New Delhi. Andre store byer i India er Mumbai, Kolkata og Chennai. India er delt opp i 7 territorier, deriblant hovedstadsområdet Delhi, og 29 delstater. Wikipedia

Hovedstad: New Delhi
Område: 3 287 590 km²
Befolkning: 1,252 milliarder (2013) Verdensbanken
Valuta: Indisk rupi

Religioner: Hindu, Muslim, Sikh, Kristendom, Buddhisme, Jain, Parsi
Styresett: Forbundsrepublikk, Konstitusjonell republikk, Parlamentarisme

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11