Maharaja

Vi reiser gjennom Golden Triangle av Delhi, Agra og Jaipur hvor vi oppleve de flotte maharajornas fantastiske strukturer som Taj Mahal, Amber og Fatehpur Sikri. Rajasthan er en fortelling om det kongelige India og vi vil oppleve maharajenes hverdag på denne turen.

Dag 1: Ankomst Delhi
Dag 2: Delhi
Dag 3: Delhi – Agra
Dag 4: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur
Dag 5: Jaipur
Dag 6: Jaipur – Mandawa
Dag 7: Mandawa – Bikaner
Dag 8: Bikaner – Jodhpur
Dag 9: Jodhpur – Udaipur
Dag 10: Udaipur
Dag 11: Udaipur – Delhi
Dag 12: Avreise Dehli

Dag 1 : Ankomst Dehli

Ankomst Delhi internasjonale flyplass. Her vil vår representant møte oss ved utgangen av terminalbygningen for transport til hotellet.

Som Indias hovedstad og en viktig inngangsport til landet, er moderne Delhi en travel storby som kombinerer det gamle med det moderne. Delhi består egentlig av to byer, den gamle byen Delhi (Old Delhi) og New Delhi, som har vært hovedstad i India siden 1931. Midt blandt skyskraperne står mange historiske monumenter, som tause påminnelser til regionens gamle arv..

Ved ankomst på hotellet vil vi få en tradisjonell velkomst. “Atithi Devobhava” betyr å behandle din gjest som om han var Gud, og er en gammel tradisjon.

Dag 2 : Dehli

Etter frokost på hotellet, følger en full dag med sightseeing i New Delhi og Old Delhi.

Turen starter med et besøk til Old Delhi. Når du går gjennom de travle gatene i Old Delhi er det vanskelig å tenke seg helt tilbake til 1648, da keiser Shah Jahans datter Jahanara bygget opp området for å glede sin far. Her vil du få se Jama Masjid, bygd i 1650 og en av de største Moskeene i India. Kjør gjennom sagnomsuste Chandni Chowk, “Sølvgaten “, som en gang var det mest overdådige parfymemarkedet i India. Nå er det et yrende marked for å jakte ned gammelt og nytt sølv og gull fra gullsmeder med forfedre som tjente keiserne. Kjør forbi den røde festningen (stengt på mandager), bygget så langt tilbake som i 1639 av keiser Shah Jahan, som også bygde Taj Mahal. Besøk Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi ble kremert etter at han ble myrdet i 1948.

Turen fortsetter til triumfbuen India Gate, et minnesmerke over alle soldatene fra India som omkom i første verdenskrig.

Senere er det lunch på egenhånd.

Etter Lunsj fortsetter omvisningen i New Delhi. New Delhi ble planlagt og bygd av britene på 1920-tallet, og er preget av Sir Edwin Lutyens storslåtte arkitektur. Vi besøker Humayun’s gravkammer, kalt forløperen til Taj Mahal på grunn av den ytre Mughalarkitekturen, senere perfeksjonert i Taj Mahal. Vi fortsetter til det 12. århundrets Qutab Minar, som er en av de mest perfekte tårnene i verden og måler 72 meter høyt. I nærheten står ruinene av Quwwat ul Islam moskeen, som er over 1500 år gammel og tilsynelatende immun mot rust. Kjør gjennom Rajpath hvor man ser regjeringens bygninger, presidentens hus, parlamentet og India Gate.

Dag 3 : Dehli – Agra

Etter frokost på hotellet vil dere bli kjørt fra Delhi til Agra (204 km / 4 timer).

Agra er i forhold til omgivelsene fortsatt forbundet med sin Mughalske periode. Mughalerne var forutenom store herskere også store byggherrer, og de vedlikeholdt sine beste arkitektoniske underverker for Agra. Byen har mange flotte monumenter og Taj Mahal, den største av dem alle, er et mesterverk av Mughalsk arkitektur. Agra Fort, Itimad-ud-Daulahs grav, det storslåtte Taj Mahal og Akbar’s øde hovedstad, Fatehpur Sikri, er hver og en unike og enestående.

Om ettermiddagen vil vi besøke Taj Mahal (stengt fredager). Det tok 22 år og 20.000 menn å bygge palasset. Den hvite marmoren ble brutt 200 mil unna, og ble transportert til området med en flåte på 1000 elefanter. Bygget av Mughalkeiseren Shah Jahan som et uttrykk for sin kjærlighet til sin kone Mumtaz Mahal i midten av det 17. århundre, er Taj Mahal virkelig et av underverkene i verden. Selv om palasset ser ut til å være utrolig perfekt fra nesten alle vinkler, er det nærbilder av arbeidet med marmoren som virkelig er forbløffende. Du vil få rikelig tid til å se og bli hypnotisert av dette enestående stykket arkitektur.

Vi fortsetter turen til Agra Fort (den røde festningen). Dette var sete for Mughalsk styre og administrasjon, og den nåværende strukturen skylder sin opprinnelse til keiseren Akbar som oppførte vegger og porter, og de første bygningene på den østlige bredden av Yamuna River. Shah Jehan la til de imponerende kvartalene og moskeen.

Dag 4 : Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur

Etter frokostbuffet på hotellet vil dere bli kjørt fra Agra til Jaipur (250 km / 6 timer). På turen til Jaipur, vil vi besøke Fatehpur Sikri.

Fatehpur Sikri – den øde byen i rød sandsten, bygget av den store Mughalkeiseren Akbar, som hovedstad og palass på slutten av 1600-tallet. Fatehpur Sikri (byen av seier) var hovedstad i det Mughalske riket i bare noen tiår. Den ble forlatt kort tid etter at den ble bygget, da de lokale brønnene gikk tørr. I dag står den fortsatt i samme tilstand som den var for over 300 år siden. Den er komplett med palasser og moskeer, og var en by større enn London da den opprinnelig ble konstruert.

Senere på ettermiddagen ankommer vi Jaipur og sjekker inn på hotellet.

Jaipur (den rosa byen) er hovedstaden og den største byen i den indiske staten Rajasthan. Denne fascinerende ørkenstaten og dens folk er omgitt av kuperte åser, hver kronet med fantastiske fort og vakre palasser, herskapshus og hager. Palassene og fortene, som for lenge siden var vitne til kongelige prosesjoner og prakt, er nå levende monumenter. Med sin historiske fortid gjenopplives legender om det gamle folkeslaget Rajputs, og det er en opplevelse å vandre rundt i Jaipurs gamle basarer.

Dag 5 : Jaipur

Etter frokost på hotellet kjører vi rett utenfor Jaipur, til den gamle hovedstaden Amber. Her skal vi besøke det fantastiske Amber Fort.

Maharaja Mansingh, Mughalkeiser Akbars mest suksessrike general, startet byggingen av Amber Fort i det 17. århundre. Du kan velge mellom å gå, kjøre jeep eller sitte på elefantryggen opp til festningen. (elefantturer avhenger av tilgjengelighet). Når du er på toppen spaserer du gjennom flere gårdsplasser og haller. Mange av rommene har nydelige veggmalerier med innfelte edelsteiner og speil. Mest fascinerende er kanskje Sheesh Mahal (speilhallen), der et enkelt lampelys er reflektert i de mange speilene, og lyser opp rommet.

Vi drar tilbake til hotellet etter utflukten.

På ettermiddagen fortsetter vi med bytur i Jaipur.

Blant høydepunktene å se i Jaipur er bypalasset. Et overveldende kompleks av utsøkte palasser, hager, gårdsplasser, kunsthåndverk og utskårne døråpninger. Palassmuseet består av samlinger av sjeldne manuskripter, våpenhus, kostymer, tepper og miniatyrmalerier.

Spaser til Jantar Mantar, det astronomiske observatoriet,som ble bygget i 1726 av Jai Singh ll. Det er en av fem slike astronomiske underverker i Vest-India, og utfører målinger selv den dag i dag.

Vi vil stoppe ved “Vindpalasset”, ellers kjent som Hawa Mahal. Det er kjent for sine rosa utskjæringer i sand og en virkelig forseggjort fasade med smårutete skjermer, slik at hoffdamene kunne se det daglige livet i gaten nedenfor.

Du vil også få mulighet til å vandre i de lokale basarene.

Dag 6 : Jaipur – Mandawa

Etter frokost på hotellet vil vi kjøre fra Jaipur til Mandawa (151 km / 3,5 timer). Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet.

Mandawa er en liten handelsby i hjertet av provinsen Shekhawati, nordøst i staten Rajasthan. Den vakre byen er kjent for sine mange havelis (herskapshus) og festningen rundt byen. Byen var et viktig stopp for de mange karavanene på silkeveien fra Kina til Midtøsten, og var en gang bebodd av mange rike handelsmenn.

Mandawa er også kjent for sine fargerike fresker (veggmalerier på våt kalkvegg), som finnes i mange forskjellige variasjoner.

Dag 7 : Mandawa – Bikaner

Bikaner ligger i delstaten Rajasthan i det nordlige India. Byen ble grunnlagt av Rao Bika i 1486 og har utviklet seg til å bli den fjerde største byen i Rajasthan.

Sent på ettermiddagen blir det rundtur i Bikaner. Besøk Junagarhfestningen, bygget i 1588 av Raja Rai Singh. Den er en av de få festningene i Rajasthan som ikke er bygget på en bakketopp.

Dag 8 : Bikaner- Jodhpur

Etter frokost på hotellet vil du bli kjørt fra Bikaner til Jodhpur (245 km/ 6 timer). Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet.

Den gamle byen Jodhpur er omgitt av en mur som er 10 km lang og ble bygget et århundre etter at byen ble grunnlagt i 1459. Den blå byen er en fascinerende labyrint av svingete gater, og åtte porter fører ut fra den. Dette er en av de mer interessante byene i India.

Dag 9 : Jodhpur – Udaipur

Etter frokost er det rundtur i Jodhpur, hvor vi besøker Jaswant Thada, et minnesmerke for Maharja Jaswant Singh II bygd i 1899. Etterpå fortsetter vi til Mehrangarhfestningen.

Mehrangarh er bygd på en 125 meter høy ås, og er det mest imponerende og formidable festningen i Rajasthan. På veggen ved siden av Lahapol, “jernporten”, er det femten håndavtrykk fra enkene til Maharaja Man Singh, som kastet seg selv over hans likbål i 1843. Inne i festningen finnes en hel rekke gårdsrom og palasser.

Etter besøket, vil vi kjøre fra Jodhpur til Udaipur 280 km / 6 timer).

Underveis stopper vi i Ranakpur hvor vi kan beskue flere templer fra Jain religionen. Spesielt kjent for sine usedvanlige dekorerte tak og søyler.

Udaipur (soloppgangens by) er en vakker by som regnes som en av de mest romantiske i India. Den ligger midt i Aravali åsene sør i Rajasthan og presenterer et fortryllende bilde av marmorpalasser, stille innsjøer, vakre hager og grønne åser. Den ble grunnlagt av Maharana Udai Singh II i 1568, og er senter for scenekunst, billedkunst og håndverk.

Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet.

Dag 10 : Udaipur

Etter frokost på hotellet blir det en halvdagstur i Udaipur.

Vi begynner turen med et besøk til bypalasset og museet. Det er det største palasskomplekset i India.

Besøk Saheliyon-ki-Bari en gledeshage med fontener og marmorpavilijonger. Besøk også det 17. århundres Jagdishtempel og kjør rundt Fatehsagarsjøen. Senere kan du gå til Bharatiya Lok Kala Mandal, folkekunst museet.

På ettermiddagen kan du nyte en båttur på det blikkstille vannet i Picholasjøen, som ble utvidet av Maharana Udai Singh etter at han grunnla byen.

Dag 11 : Udaipur – Dehli

Etter frokost kan du utforske byen på egenhånd.

Om ettermiddagen tar vi fly til Delhi.

Avgang Udaipur: kl. 15.30
Ankomst Delhi: kl. 16.40
Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet.

Dag 12 : Avreise Dehli

Etter frokost drar vi til flyplassen for din videre reise eller hjemreise.

 

 

Kostnadene inkluderer:

  • Flyreise fra Norge til reisemål og eventuelle innenriks flyreiser i landet.
  • Alle overnattinger på hotell med frokost som spesifisert i programmet.
  • Alle transfer, utflukter og sightseeingturer vil bli med bil/ buss (aircondition).
  • Adgangsbilletter til monumenter. Engelsktalende lokal guide.
  • Alle aktuelle avgifter.

Kostnadene inkluderer ikke:

  • Utgifter av personlig karakter som tips, klesvask, telefon / faks-anrop, alkohol/ikke- alkoholholdige drikkevarer, kamera / video kamera avgift på monumenter, medisinske utgifter, avgangsskatt på flyplasser, forsikring osv.
  • Alle måltider enn de nevnt ovenfor.
  • Alle forsikringer NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

 

NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Om India

Republikken India er det største landet i Sør-Asia. Hovedstaden i India er New Delhi. Andre store byer i India er Mumbai, Kolkata og Chennai. India er delt opp i 7 territorier, deriblant hovedstadsområdet Delhi, og 29 delstater. Wikipedia

Hovedstad: New Delhi
Område: 3 287 590 km²
Befolkning: 1,252 milliarder (2013) Verdensbanken
Valuta: Indisk rupi

Religioner: Hindu, Muslim, Sikh, Kristendom, Buddhisme, Jain, Parsi
Styresett: Forbundsrepublikk, Konstitusjonell republikk, Parlamentarisme

HEI HIE

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11