Fargerike Thailand

Ta pulsen på Bangkoks intense liv, bli bergtatt av det frodige land- skapet i nord, plystre refrenget til kjenningsmelodien fra filmen når
du krysser broen over Kwai, eller la tankene løpe mens du rusler barbeint på en av de vakre strendene i Sør-Thailand.Smilet, venn-ligheten, fargene, luktene, gunstige priser og et høyt servicenivå gjør Thailand til et land det er lett å bli glad i. Øyene og strendene har for lengst blitt legendariske for solhungrige nordmenn. Men både når det gjelder natur og kultur har Thailand så uendelig mye å by på. En tur på kanalene i Bangkok, også kalt klongene, gir et fascinerende innblikk i dag-liglivet til de mange som bor i millionbyen. Bo på et flytende jungelflåte-hotell på Kwai-elven i Kanchanaburi-provinsen. I nord fin-ner du det sagnomsuste Gylne triangel og kulturbyene Chiang Mai og Chiang Rai, et område som viser noe av den fantastiske bredden i thailendernes liv og kultur.

Dag 1: Ankomst Bangkok
Dag 2: Bangkok
Dag 3: Bangkok – Chiang Mai
Dag 4: Chiang Mai
Dag 5: Chiang Mai
Dag 6: Chiang Mai – Bankok – Hua Hin
Dag 7: Hua Hin
Dag 8: Hua Hin
Dag 9: Hua Hin – Avreise Bangkok

Dag 1: Ankomst Bangkok

Når du ankommer Bankok, blir du ønsket velkommen av en guide og kjørt til hotellet. Ved valg av delux- alternativet går du raskere gjennom immigrasjonskøen og får VIP-service på flyplassen, samt en velkomstkrans og luksustransport til hotellet.

Overnatting på valgt luksushotell i Bangkok.

Dag 2: Bangkok

Etter frokost på hotellet besøker vi et av Bangkoks vakreste templer, Wat Benchamaborphit, med det fantastiske Marble Temple. Vi fortsetter til Bangkoks kjente marked kalt Nang Learng Market. For hundre år siden, da dette området av byen var blomstrende, var det et av de viktigste markedene i indre Bangkok. Nå tilbyr det en rekke historiske innsyn når det gjelder mat og arkitektur. Her vil du se mange trehusbutikker i gammel stil og du kan spise lokale søtsaker og delikatesser.

Om morgenen klatrer vi til toppen av det kunstige fjellet Golden Mount. Se den glitrende gullpagoden og den 360° utsikten på toppen av Rattanakosin Island. Besøk Baan Bart Alley velkjent for sin innsats i å holde i live det gamle håndverket av å lage “Bart”, en bolle brukt av buddhistmunker.

Etter Baan Bart drar vi et kort stykke til en liten lokal restaurant nær The Giant Swing for å nyte en deilig thailunsj. På ettermiddagen besøker vi Jim Thompson House for å se ekte silke. Etter dette krysser vi kanalen til Baan Krua, en sjarmerende muslimsk landsby hvor håndverkere pleide å veve for Jim Thompson. Besøk lokale hus og se håndverkerne på jobb. Landsbyen har også en silkebutikk og et galleri som viser silkeprodukter i høy kvalitet.

Dag 3: Bangkok – Chiang Mai

Avreise med fly til Chiang Mai. Ved ankomst drar vi til sentrum for lunsj på Chaunchom Restaurant, drevet av Chiang Mais kvinnelige fengselskontor. Konseptet til restauranten er å støtte og hjelpe kvinnene som har kommet ut etter et fengselsopphold.

På ettermiddagen kjører vi opp til Doi Suthep for å besøke Wat Phrathat Doi Suthep. Dette er det helligste templet i Nord-Thailand. Herfra, på ca 1000 meter over havet, har du panoramautsikt over byen.

Vi kjører ned til gamlebyen i Chiang Mai og fortsetter til Wat Chedi Luang for en eksklusiv mulighet til å snakke med thaimunker. Etterpå drar vi til hotellet for innsjekking.

Dag 4: Chiang Mai

Etter en tidlig frokost på hotellet reiser vi fra Chiang Mai nordover til Mae Tamaan Elephant Camp. Der blir det en spennende tur på elefantryggen og deretter en rolig raftingtur. Se elefantene jobbe før vi drar til Lisu Lodge hvor vi spiser lunsj.

Guidet av en innbygger går vi fra Ton Lung-tempelet til en stor urtehage, før vi besøker lokale familier. Prat med shamanen og lær mer om hans liv, tro, ritualer og Lisutrradisjoner. Vi vil også besøke det kulturelle senteret og museet skapt av innbyggerne. Her vil vi få se en kolleksjon av typiske husholdsobjekter og verktøy som blir brukt av fjellstammene i Lisu og Akha.

Vi returner til Chiang Mai med et stopp i Muang Kud og går over hengebrua til Himmapaan Foundation, som har spesialisert seg på skogrestaurering. I regnsesongen kan besøkende plante et tre på området.

Dag 5: Chiang Mai

Delta på et matlagingskurs på en organisk farm. Gå gjennom farmen og lær mer om de forskjellige ingrediensene som vokser her og de essensielle ingrediensene for ditt eget måltid. Lag thairetter slik som karri, tom yam, papaya salat, vårrull og mango med klebende ris.

Sammen spiser vi det vi har laget.

Dag 6: Chiang Mai – Bangkok – Hua Hin

Vi drar til Chiang Mai flyplass for avreise til Bangkok. Ved ankomst i Bangkok, vil vi bli ønsket velkommen av vår representant og kjørt til Hua Hin (3 timer). I Hua Hin sjekker vi inn på hotellet.

Dag 7: Hua Hin

Et bredt utvalg av valgfrie aktiviteter er tilgjengelig ved Forespørsel; for eksempel golf, kiteboarding, sykling, gocart, elefantturer eller thaimassasje. Eller du kan spise et hyggelig måltid, Hua Hin har et bredt utvalg av fisk, inkludert retter som ikke serveres andre steder i Thailand.

Dag 8: Hua Hin

Dagen kan brukes til aktiviteter etter eget ønske.

Dag 9: Hua Hin – Avreiser Bangkok

I dag drar vi fra Hua Hin til Bangkok internasjonale flyplass for din videre reise eller hjemreise.

Kostnadene inkluderer:

  • Flyreise fra Norge til reisemål og eventuelle innenriks flyreiser i landet.
  • Alle overnattinger på hotell med frokost som spesifisert i programmet.
  • Alle transfer, utflukter og sightseeingturer vil bli med bil/ buss (aircondition).
  • Adgangsbilletter til monumenter. Engelsktalende lokal guide.
  • Alle aktuelle avgifter.

Kostnadene inkluderer ikke:

  • Utgifter av personlig karakter som tips, klesvask, telefon / faks-anrop, alkohol/ikke- alkoholholdige drikkevarer, kamera / video kamera avgift på monumenter, medisinske utgifter, avgangsskatt på flyplasser, forsikring osv.
  • Alle måltider enn de nevnt ovenfor.
  • Alle forsikringer NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

 

NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Innbyggernavn:

Thailender/thailending, thailandsk

Hovedstad:

Bangkok

Tidssone:

UTC+7

Befolkning: 

Rangert som nr. 20

66 404 688

Styreform:

Konstitusjonelt monarki

Konge:

Rama IX (Bhumibol Adulyadej)

Statsminister:

Prayut Chan-o-cha

Offisielt språk:

Thai

Valuta:

Thailandsk baht (THB)

Nasjonaldag:

5. desember

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11