Vietnam 10 dager

Reis til Vietnam og utforsk Halongs fantastisk skjærgård, pulserende byen Ho Chi Minh, den gamle keiserbyen Hue og Hoi An’s sjarmerende smug. Et cruise langs den fruktbare Mekong Delta elven, med sine små landsbyer og fantastisk natur, er et åpenbart høydepunkt. Paradisøya Phu Quoc og Mui Ne fiskevær tilbyr ideelle forhold for å slappe av med nydelig svømming og solfylte strender.

 

Dag 1: Ankomst Hanoi
Dag 2: Hanoi
Dag 3: Hanoi – Ha long Bay
Dag 4: Ha Long Bay – Hanoi
Dag 5: Hanoi – Ho Chi Minh City
Dag 6: Mekong Delta
Dag 7: Ho Chi Minh City – Phu Quoc
Dag 8: Phu Quoc
Dag 9: Phu Quoc
Dag 10: Phu Quoc – Avreise Ho Chi Minh

Dag 1: Ankomst Hanoi

Ved ankomst vil du bli møtt av vår representant for transport til hotellet.

Kjent som “Østens Paris”, er Hanoi en av Asias flotteste byer. Med et innbyggertall på 6,5 millioner, er dette den nest største byen i Vietnam. Denne mangfoldige byen er rik på kultur og historie, og henter sine impulser både fra fransk og kinesisk kultur. Etter å ha sjekket inn på hotellet, kan du utforske byen.

Tidlig på kvelden kan du se en forestilling med vanndukketeater, som Vietnam er kjent for. Etterpå kan du nyte en deilig middag på en av de fineste restaurantene i byen.

Dag 2: Hanoi

I dag starter vi med et besøk til Ho Chi Minh komplekset, som starter ved presidentens mausoleum. Vi fortsetter til det franske presidentpalasset og det 11. århundrets One- Pillar Pagoda.

Vi går så til litteraturens tempel, et av de mest interessante templene i Hanoi. Det blir kalt “Le Pagoda des Corbeaux” av franskmenn, på grunn av den enorme bestanden av kråker som samler seg i mangotrærne nær inngangen. Bygget i 1070, består komplekset av fem gårdsrom dedikert til Konfucius og jakten på konfucianske tanker og atferd. Det er her Vietnams første universitet ble grunnlagt.

Etterpå kjører vi en halv time til byen Van Giang for å delta på et matlagingskurs holdt av en lokal familie. Vi spiser lunsj i Van Giang. Tilbake i Hanoi tar vi en tur til den gamle bydelen, nær Hoan Kiem sjøen. Her er det mange små gater med yrende liv og alle slags produkter til salgs, slik som silke, lokal mat, kunst o.l.. Den gamle bydelen huser også noen av de mest interessante kunstgalleriene og motehusene.

Bemerk: Ho Chi Minh-komplekset er stengt mandag og fredag og Ho Chi Minh Mausoleet hver ettermiddag. Alle museer i Hanoi er stengt på mandager.

Dag 3: Hanoi- Ha long Bay

Frokost på hotellet. Deretter reiser vi fra Hanoi for en tre timers nareiserkjønn kjøretur gjennom landsbygda til Ha Long Bay. Stedet er et naturlig underverk og det kom med på UNESCOs verdensarvliste i 1994. Bukten dekker 1553 km², med tusenvis av øyer som står opp fra vannet og skaper et unikt og vakkert landskap.

Ved ankomst går vi ombord i Bhaya classic, for et cruise rundt de ca. 3000 kalksteinøyene. Flere av øyene er hule og har store grotter man kan gå inn i.

Nyt en deilig vietnamesisk lunsjbuffet, mens båten drar til Baj Tu Long Bay og passerer lansbyene Hon Gai og Cam Pha på veien. Dra med robåt til fiskeværet Vung Vieng,.og nyt en rekke fantastiske rekreasjons- og avslappingsaktiviteter om bord, slik som matlagingskurs, tradisjonell massasje, svømming, kajakkpadling m.m. Avslutt dagen med en flott middag og slapp av under den stjerneklare himmelen.

Overnatting om bord i båten.

Dag 4: Ha long Bay- Hanoi

Start dagen med Tai Chi på dekk, mens te og kaffe blir servert. Bhaya Classic drar forbi vakre steder som Trong, Trinh Nu og Meg Cung grottene. Lunchbuffet blir servert om bord.

Båten returnerer til Ha Long havn og vi kjører tilbake til Hanoi.

Dag 5: Hanoi – Ho Chi Minh City

Etter frokost på hotellet drar vi til flyplassen for avreise til Ho Chi Minh. Ved ankomst blir du møtt av vår representant for transport til hotellet.

Byen ble grunnlagt i 1698, og i 1976 skiftet byen navn fra Saigon til Ho chi Minh. Den har nå et innbyggertall på litt over syv millioner og er den største byen i Vietnam.

På ettermiddagen vil vi utforske byen og se kjente steder som: Reunification Palace, det gamle postkontoret i Ho Chi Minh og Notre Dame katedralen, før vi avslutter dagen med et besøk til Kina Town.

Dag 6: Mekong Delta

Etter frokost på hotellet kjører vi ut av Ho Chi Minh, og tilbringer hele dagen med å utforske det frodige Mekongdeltaet. Ved ankomst til Cai Be-provinsen, drar vi på båttur til en lokal frukthage, og det flytende markedet Cai Be. Båtene er fylt med frukt, grønnsaker og andre lokale produkter, De fortøyer langs bredden av elven hver dag, og venter på handelsfolk og lokale kunder.

På vei fra Cai Be kan vi beskue at kokosgodteri, riskaker og rispapir lages. Til lunsj vil lokalbefolkningen servere den lokale delikatessen elefantøre fisk. Vi vil besøke det lokale markedet i Vinh Long før vi returnerer til Ho Chi Minh sent på ettermiddagen.

Dag 7: Ho Chi Minh City – Phu Quoc

Etter frokost drar vi til flyplassen Tan Son Nhat, for en kort flytur til Phu Quoc. Ved ankomst vil du bli møtt av vår representant for transport til hotellet.

Dag 8: Phu Quoc

Phu Quoc er den største øya i Vietnam og ligger i Siambukta rett utenfor sørkysten av Kambodia.. Phu Quoc er omgitt av 21 mindre øyer, og med sine mange hvite strender er det blitt en av Vietnams fremste reisemål.

Dag 9: Phu Quoc

Tilbring dagen med å utforske området, ligge på stranden eller snorkle med fiskene rundt korallrevene.

Dag 10: Phu Quoc – Avreise Ho Chi Minh

Etter frokost kan du drive med egne aktiviteter, før vi drar til flyplassen for avreise tilbake til Ho Chi Minh og din videre reise eller hjemreise.

Kostnadene inkluderer:

  • Flyreise fra Norge til reisemål og eventuelle innenriks flyreiser i landet.
  • Alle overnattinger på hotell med frokost som spesifisert i programmet.
  • Alle transfer, utflukter og sightseeingturer vil bli med bil/ buss (aircondition).
  • Adgangsbilletter til monumenter. Engelsktalende lokal guide.
  • Alle aktuelle avgifter.

Kostnadene inkluderer ikke:

  • Utgifter av personlig karakter som tips, klesvask, telefon / faks-anrop, alkohol/ikke- alkoholholdige drikkevarer, kamera / video kamera avgift på monumenter, medisinske utgifter, avgangsskatt på flyplasser, forsikring osv.
  • Alle måltider enn de nevnt ovenfor.
  • Alle forsikringer NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

 

NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Innbyggernavn:

Vietnameser, vietnamesisk

Hovedstad:

Hanoi

Tidssone:  

UTC+7

Befolkning:  

89 571 130

Styreform:

Marxist-leninistisk ettpartistat

President:

Trương Tấn Sang

Statsminister:

Nguyễn Tấn Dũng

Offisielt språk:

Vietnamesisk

Valuta:

Vietnamesisk dong (VND)

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11