Vietnam 12 dager

Reis til Vietnam og utforsk Halongs fantastisk skjærgård, pulserende byen Ho Chi Minh, den gamle keiserbyen Hue og Hoi An’s sjarmerende smug. Et cruise langs den fruktbare Mekong Delta elven, med sine små landsbyer og fantastisk natur, er et åpenbart høydepunkt. Paradisøya Phu Quoc og Mui Ne fiskevær tilbyr ideelle forhold for å slappe av med nydelig svømming og solfylte strender.

 

Dag 1: Ankomst Hanoi
Dag 2: Hanoi
Dag 3: Hanoi – Halong Bay
Dag 4: Halong Bay – Hanoi – Hue
Dag 5: Hue
Dag 6: Hue – Ho Chi Minh City
Dag 7: Ho Chi Minh – Mekong Delta
Dag 8: Can Tho – Saigon
Dag 9: Saigon – Phu Quoc
Dag 10: Phu Quoc
Dag 11: Phu Quoc
Dag 12: Phu Quoc – Avreise Saigon

Dag 1: Ankomst Hanoi

Ved ankomst vil vi bli møtt av vår representant for transport til hotellet.

Kjent som “Østens Paris”, er Hanoi en av Asias flotteste byer. Med et innbyggertall på 6,5 millioner er dette den nest største byen i Vietnam. Denne mangfoldige byen er rik på kultur og historie, og henter sine impulser både fra fransk og kinesisk kultur. Etter å ha sjekket inn på hotellet, kan du utforske byen.

Tidlig på kvelden blir det mulighet for å se en forestilling med vanndukketeater, som Vietnam er kjent for. Etterpå kan du nyte en deilig middag på en av de fineste restaurantene i byen.

Dag 2: Hanoi

I dag besøker vi Ho Chi Minh-komplekset, som starter ved presidentens mausoleum. Vi fortsetter til det franske presidentpalasset og det 11. århundrets One- Pillar Pagoda.

Vi går så til litteraturens tempel, et av de mest interessante templene i Hanoi. På grunn av den enorme bestanden av kråker som samler seg i mangotrærne nær inngangen, blir det kalt “Le Pagoda des Corbeaux” av franskmenn. Bygget i 1070 består komplekset av fem gårdsrom dedikert til Konfucius og jakten på konfucianske tanker og atferd. Det er her Vietnams første universitet ble grunnlagt.

Etterpå kjører vi en halv time til byen Van Giang for å delta på et matlagingskurs holdt av en lokal familie. Vi spiser lunsj i Van Giang.

Tilbake i Hanoi tar vi en tur til den gamle bydelen nær Hoan Kiem sjøen. Her er det mange små gater med yrende liv og alle slags produkter til salgs, slik som silke, lokal mat, kunst o.l.. Den gamle bydelen huser også noen av de mest interessante kunstgalleriene og motehusene.

Ho Chi Minh-komplekset er stengt mandag og fredag, og Ho Chi Minh Mausoleet hver ettermiddag. Alle museer i Hanoi er stengt på mandager.

Dag 3: Hanoi – Halong Bay

Frokost på hotellet. Deretter reiser vi fra Hanoi for en tre timers nareiserkjønn kjøretur gjennom landsbygda til Ha Long Bay. Stedet er et naturlig underverk og det kom med på UNESCOs verdensarvliste i 1994. Bukten dekker 1553 km², med tusenvis av øyer som står opp fra vannet og skaper et unikt og vakkert landskap.

Ved ankomst går vi ombord i Bhaya classic for et overnattingscruise rundt de ca. 3000 kalksteinøyene. Flere av øyene er hule og har store grotter man kan gå inn i.

Nyt en deilig vietnamesisk lunsjbuffet mens båten drar til Baj Tu Long Bay og passerer lansbyene Hon Gai og Cam Pha på veien. Dra med robåt til fiskeværet Vung Vieng.og nyt en rekke fantastiske rekreasjons- og avslappingsaktiviteter om bord, slik som matlagingskurs, tradisjonell massasje, svømming, kajakkpadling m.m. Avslutt dagen med en flott middag og slapp av under den stjerneklare himmelen.

Overnatting om bord i båten.

Dag 4: Halong Bay – Hanoi – Hue

Mens te og kaffe blir servert starter vi dagen med Tai Chi på dekk,. Bhaya Classic drar forbi vakre steder som Trong, Trinh Nu og Meg Cung grottene. Lunsjbuffet blir servert om bord.

Båten returnerer til Ha Long havn og vi kjører tilbake til Hanoi flyplass for avreise til Hue, den gamle keiserbyen. Ved ankomst vil vi bli møtt av vår representant for transport til hotellet.

Dag 5: Hue

Om morgenen drar vi på båttur langs den romantiske Perfume River. Vi stopper ved Thien Mu pagoden ved bredden av elva. Pagoden er bygd i 1601 og er den eldste i Vietnam. Vi besøker også mausoleet til keiser Minh Mang (1791- 1841), bygget mellom 1841 og 1843. Keiserens mausoleum består av 40 konstruksjoner (palasser, templer, paviljonger osv.) utformet på en symmetrisk akse.

Lunsjen vil i dag være vegetarmat servert av nonnene i Dong Thuyen Pagoden.

På ettermiddagen drar vi til Imperial Citadel og Forbidden City, som er opprettet i det 19. århundre for keiserne av Nguyen- dynastiet. Før retur til hotellet stopper vi på Dong Ba markedet.

Dag 6: Hue – Ho Chi Minh City

Frokost på hotellet. Felles avreise til flyplassen for fly videre til Ho Chi Minh (Saigon). Ved ankomst vil du bli møtt på flyplassen og kjørt til hotellet for innsjekking.

Etterpå kjører vi 70 km nordvest for Ho Chi Minh for å besøke Cu Chi-tunnellene. Før vi drar inn i tunnellene, vil vi se en kort innledende video om hvordan de ble bygget. Vi tilbringer så den neste timen med å utforske labyrinten av tunneller, for å se hvordan Vietcongkommunistene var i stand til å overleve i dette underjordiske nettverket.

Når vi kjører tilbake til Ho Chi Minh, passerer vi Notre Dame katedralen og det sentrale postkontoret, før vi avslutter dagen med et besøk til Kina Town.

Dag 7: Ho Chi Minh – Mekong Delta

Om morgenen reiser vi til Mekongdeltaet og Vinh Long provinsen. Ved ankomst drar vi på båttur for å besøke en lokal frukthage og det berømte flytende markedet Cai Be.

Omtrent 400-500 båter lastet med frukt, grønnsaker og andre lokale produkter fortøyer langs breddene av elven hver dag. Vi drar fra Cai Be og besøker en lokal familie som produserer kokosgodteri, en regional delikatesse.

Etter en lunsj kjører vi videre til Can Tho, sentrum av Mekongdeltaet og dens største by.

Dag 8: Can Tho – Saigon

Etter frokost drar vi ned langs de smale og vakre kanalene i en liten båt. Besøk Cai Rang- Phong Diens flytende marked med dets horder av små båter.

Etter lunsj kjører vi tilbake til Ho Chi Minh

Dag 9: Saigon – Phu Quoc

Etter frokost drar vi til flyplassen Tan Son Nhat, for en kort flytur til Phu Quoc. Ved ankomst vil du bli møtt av vår representant for transport til hotellet.

Dag 10: Phu Quoc

Phu Quoc er den største øya i Vietnam og ligger i Siambukta rett utenfor sørkysten av Kambodia.. Phu Quoc er omgitt av 21 mindre øyer, og med sine mange hvite strender er det blitt en av Vietnams fremste reisemål.

Dag 11:Phu Quoc

Tilbring dagen med å utforske området, ligge på stranden eller snorkle med fiskene rundt korallrevene.

Dag 12: Phu Quoc – Avreise Saigon

Etter frokost kan du drive med egne aktiviteter før vi drar til flyplassen for din videre reise eller hjemreise.

Kostnadene inkluderer:

  • Flyreise fra Norge til reisemål og eventuelle innenriks flyreiser i landet.
  • Alle overnattinger på hotell med frokost som spesifisert i programmet.
  • Alle transfer, utflukter og sightseeingturer vil bli med bil/ buss (aircondition).
  • Adgangsbilletter til monumenter. Engelsktalende lokal guide.
  • Alle aktuelle avgifter.

Kostnadene inkluderer ikke:

  • Utgifter av personlig karakter som tips, klesvask, telefon / faks-anrop, alkohol/ikke- alkoholholdige drikkevarer, kamera / video kamera avgift på monumenter, medisinske utgifter, avgangsskatt på flyplasser, forsikring osv.
  • Alle måltider enn de nevnt ovenfor.
  • Alle forsikringer NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

 

NB! Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Innbyggernavn:

Vietnameser, vietnamesisk

Hovedstad:

Hanoi

Tidssone:  

UTC+7

Befolkning:  

89 571 130

Styreform:

Marxist-leninistisk ettpartistat

President:

Trương Tấn Sang

Statsminister:

Nguyễn Tấn Dũng

Offisielt språk:

Vietnamesisk

Valuta:

Vietnamesisk dong (VND)

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11

For informasjon og bestilling - ring oss på 22 11 01 11