Villkår

Everest Travels AS følger Reisegarantifondets Lov om Pakkereiser ved kjøp av pakketurer.

Vilkårene gjelder for pakkereiser som faller inn under definisjonen i “Lov om Pakkereiser av 25.8.1995, § 2-1”. Dette betyr at reisen inneholder minst to av følgende elementer: transport, innkvartering og/eller annen turisttjeneste som anses som vesentlig del av pakken. Kombinasjonen skal være på forhånd tilrettelagt, solgt eller markedsført til en samlet pris og ha en varighet på over 24 timer eller inkludere minst en overnatting.

Lov om pakkereiser dekker ikke følgende:

 • Bestilling av kun fly.
 • Bestilling av kun hotell, leiebil el.l.
 • Bestilling av fly, hotell, leiebil el.l. sammen, men til separat pris.

Reiser som brukes helt eller vesentlig i sammenheng med forretningsdrift, forskningsreiser eller reiser i forbindelse med profesjonelle konkurranser faller utenfor de rettigheter som ellers ville ha falt innunder Lov om Pakkereise av 25.08.95

Priser & kapasitet

 • Alle priser er oppgitt inklusive kjente skatter og avgifter på tidspunkt som angitt. Endringer pga valutakurs, og andre forhold vi ikke kontrollerer, kan forekomme. Nøyaktige skatter og avgifter vil bli opplyst ved bestilling. Skatter og avgifter garanteres ikke over lengre tid. 
På noen destinasjoner kan lokale skatter/avgifter komme i tillegg. Vi ber om forståelse for at Everest Travels AS ikke kan sitte inne med nøyaktig informasjon om slike lokale avgifter for alle destinasjoner til enhver tid.
 • Alle priser er forbeholdt ledig kapasitet. Alternative hoteller/løsninger kan i mange tilfeller tilbys om publisert løsning ikke er tilgjengelig.
 • Antall hotellnetter, eller annet arrangement i forbindelse med pakkereise må ikke nødvendigvis tilsvare hele reisens varighet.

Avbestillings- og reiseforsikring

 • Everest Travels AS tilbyr avbestillings- og reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring. Ved sykdom eller andre situasjoner som gjør at reisen ikke kan gjennomføres, kontakt lege og forsikringsbyrået. Husk også å ta kontakt med Everest Travels AS for avbestilling (eller flyselskapet direkte utenom byråets åpningstider).

Oppmøtetider

 • Det er den reisendes ansvar å møte opp på flyplassen/avreisestedet i god nok tid. Fra Gardermoen til reiser utenfor Europa anbefales det å møte opp minst 1,5 time før avgang. For reiser til USA minst 2 timer før.

Bagasje

 • Bagasje skal pakkes i henhold til flyselskapets sikkerhetsbestemmelser. Disse vil være spesifisert i reisedokumentene du får tilsendt.
 • Det vanlige er 20 kg bagasje for reiser i økonomiklasse, og 5 eller 7 kg håndbagasje. Spesielle mål gjelder. For reiser til USA, Canada og Mexico har de fleste flyselskap grense på 2x23 kg bagasje. Sjekk billetten din, flyselskapets egne hjemmesider, eller med oss om du er usikker hva som gjelder for din reise. Overvekt kan bli veldig dyrt, så vær nøye når du pakker.
 • Everest Travels AS har inget ansvar for tapt eller forsinket bagasje. Krav rettes umiddelbart mot gjeldende flyselskap for å få meldt og dokumentert situasjonen. Uten slik dokumentasjon kan man ikke kreve erstatning hverken fra flyselskapet eller sitt forsikringsselskap på et senere tidspunkt.

Endringer & avbestillinger

 • Endringer/avbestillinger. Regler for endring/avbestilling varierer etter billettype og flyselskap. Tommelfingerregelen er imidlertid at de fleste billetter ikke kan endres på, og ikke refunderes.
Avbestillinger skal foregå personlig eller pr telefon om ikke annet avtalt på forhånd.

Avbestillingsgebyr spesifiseres i dine reisedokumenter.
 • Avbestilling mindre enn 24 timer før avreise, uteblivelse (såkalt NOSHOW) eller avbestilling etter utreise/av halve reisen gir ikke rett til refusjon.
 • Eventuelle endringer underveis i reisen, og i tråd med reglene på billetten gjøres i de fleste tilfeller direkte hos flyselskapet/flyselskapets representant på destinasjonen man oppholder seg.
 • Du vil få opplyst hvilke regler og bestemmelser som gjelder for din billett når du bekrefter bestillingen, mht endringer, avbestilling osv.
 • Rute- og tidsendringer gjort av flyselskapene er utenfor vårt ansvarsområde. Flyselskapene har egne regler for dekning av eventuelle merutgifter som tilkommer i slike tilfeller, og alle krav må rettes mot gjeldende flyselskap.
Eventuelle overbookinger hos flyselskapet tar Everest Travels AS inget ansvar for. 
I slike tilfeller skal kunder som har bekreftet plass få tilbud om alternativ reise/overnatting fra flyselskapet.
 • Mange flyselskaper krever rebekreftelse av seter for returreisen senest 72 timer før avreise. Uansett – har du vært lenge borte kan det være lurt å kontakte flyselskapet for å sjekke at det ikke har vært noen tidsendringer.

Reisedokumenter, visum

 • Visum/passbestemmelser gjelder for mange land. Vi anbefaler alle å sjekke med landets konsulat/ambassade i god tid før utreise om man er usikker på hva som gjelder. Husk at det for noen land også er regler for transfer, dette gjelder f.eks. for reiser via USA.
Vanlig turistvisum til Australia (3 måneder) kan ordnes hos oss mot gebyr.
Innen Schengen-området er det passfrie reiser, men for nordmenn er pass det eneste gyldige legitimasjon i utlandet, så det må allikevel medbringes.
 • Mange flyselskaper tilbyr i dag elektroniske billetter, og foretrekker at disse benyttes. På noen flyselskaper er det også innført gebyr om man ønsker “vanlig papirbillett” i stedet for elektronisk (bl.a. KLM og Continental). Dette vil bli opplyst ved bestilling. En elektronisk billett er fordel for deg som reiser: den kan ikke bli tapt: med en gang den er utstedt, lagres opplysningene i flyselskapets database. Ved endringer og lignende slipper du å sende inn billetten/reise til et kontor for å få ny billett. Du kan i mange tilfeller sjekke inn selv, enten via automat på flyplassen, via internett eller i noen tilfeller også via telefon. Du velger selv sete ved innsjekk – også på kortere distanser.
 • Passet må ofte være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst. Du er selv ansvarlig for at pass og visum er gyldig i det land du besøker. Undersøk hos gjeldende lands ambassade eller konsulat. 
Pass med innreisestempel fra enkelte land i Midtøsten kan føre til nektet innreise i enkelte andre land.

Annet

 • Vi kan ikke garantere at reisende får sitte sammen på flyet. Dette gjelder også barn som reiser i følge med voksne. I mange tilfeller på reiser utenfor Europa kan seter reserveres på forhånd. Spør oss i så fall om dette.
Om man reiser på en elektronisk billett, har man ofte mulighet til å velge sete selv ved innsjekk, også på reiser innen Europa. Flere flyselskaper tilbyr innsjekk via internett; sjekk selskapets egne internettsider.
 • Spesielle forespørsler med hensyn til flyreisen, for eksempel om det er behov for rullestol, eller man har noen form for matallergi, kan legges inn til flyselskapet ved bestilling. Vi tar inget ansvar for om dette etterkommes fra flyselskapets side.
 • Husk å oppgi eventuelle bonuskort før avreise. 
Om du tar vare på din billettkvittering kan den som oftest brukes til eventuell etterregistrering. Dokumentasjon til etterregistrering kan i de fleste tilfeller også fåes hos oss, men vi vil da ta et gebyr for tjenesten.
 • Vi har taushetsplikt om din reise. Det anbefales derfor at du legger igjen kopi av din reiseplan hos de du vil skal ha den informasjonen.
 • Den reisende har plikt i å oppgi fullstendig navn på alle reisende ved tidspunkt for bestilling, samt fødselsdato i de tilfeller det er krevet (for eksempel for barn). Reisedokumentene som tilsendes, enten pr e-post, fax eller vanlig post, skal sjekkes nøye. Evt avvikelser må rapporteres med en gang. Om det er oppgitt feil/ufullstendig navn fra kundes side, kan vi ikke ta ansvar for dette, men vil forsøke å hjelpe så langt det lar seg gjøre. I noen tilfeller kan det medføre gebyrer, eller i verste tilfelle ny bestilling, som da kan medføre høyere pris. Vær derfor nøye med navn allerede fra første stund.
 • Aldersgrense for bestilling er 18 år. Barn under 18 år kan ikke bestille reiser, eller foreta reiser på egenhånd uten foresattes skriftlige samtykke. Everest Travels AS påtar seg inget ansvar for evt forfalskninger i slike saker.
Voksne som bestiller for andre sine barn er ansvarlige for at foresattes samtykke foreligger.